Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kutija: Letke pišu oni koji su izgubili izbore

06.08.2010. 22:00
Kutija: Letke pišu oni koji su izgubili izbore


Pojavu letka s teškim optužbama na njegov račun, komentirao je jučer benkovački gradonačelnik i saborski zastupnik Branko Kutija. Podsjetimo se, Kutiju se optužuje za primanje mita, tj. na situaciju da se Kutija nije toliko zalagao za legalizaciju eksploatacijskih polja dok je uzimao proviziju od banaka. Danas kad ti, stoji u letku, padaju u ponor Kutija navodno proziva nekog tko s time nema veze.
Kutija je najprije opovrgnuo da je izdao nalog da se skinu svi letci postavljeni po Benkovcu.
– Riječ je bila o jednom, jedinom letku pronađenom u Velebitskoj ulici. Letak je licem bio okrenut prema dolje a taj koji ga je našao, predao ga je policiji. To nije ništa novo za mene. U vrijeme posljednih izbora, u gradu su se pojavila slična pisma pa pretpostavljam da potječu od onih koji su izgubili izbore. Simptomatično je da se taj letak pojavio 5. kolovoza, a očito je da njegovi sastavljači imaju veze s pravom. Zapravo način prezentacije tog prava više sliči na poznate udbaške metode, ali ja nisam zabrinut, rekao je Kutija, iako ga se u letku podsjeća da su mu već dva automobila dignuta u zrak, ali da on uporno šuti o svojim saznanjima.
U letku se tvrdi da bi u svemu tome trebali imati posla policija i USKOK, što bi trebalo završiti škljocanjem lisica oko Kutijinih ruku. Branko Kutija na to poručuje da se nema čega bojati i da USKOK i policija mogu uvijek ući u Grad Benkovac.