Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Po 300 kilograma ribe i lubenica

06.08.2010. 22:00
Po 300 kilograma ribe i lubenica


U povodu Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i petnaeste godišnjice operacije Oluja kao i Dana hrvatskih branitelja, u organizaciji općine Ražanac i ražanačke Turističke zajednice, u četvrtak navečer u Ražancu je upriličena turistička fešta pod nazivom “Ribarska noć”. Jaka bura pa i koja kap kiše nisu mogli omesti feštU u prostoru koji se doimao poput mravinjaka, ispunjen okusom i mirisom mora te domaćih specijaliteta, ponajprije ribe s gradela, ražanačkog pršuta i sira, te nadaleko čuvenog bijelog i crnog domaćeg vina i koječega još.
Za sve nazočne, od onih najmlađih, brojne ražanačke djece i mladeži do onih najstarijih, među kojima se i ove godine našli iseljenici što su u svoj Ražanac stigli iz daleke Australije, Amerike i Kanade, kao i za brojne domaće i strane turiste, da im ova manifestacija ostane u lijepom i trajnom sjećanju, pobrinule su se institucije općine Ražanac s načelnikom Dragutinom Miočićem i općinska Turistička zajednica s direktoricom Željkom Miletić. Njihovom susretljivošću i angažmanom ljetna “kužina” u sastavu Frane Miki Potočnjak – šef, Ivan Dedo Potočnjak, Darko Žagar i Kuzman Rudić, okupljenom puku je pripremila i podijelila gratis  oko 300 kilograma pečene ribe tune, lokardi i srdela te servirala oko 300 kilograma prvoklasnih lubenica. Sva spomenuta spiza zalila se u obliku degustacije s velikim količinama domaćeg bijelog i crnog vina te pivom i sokovima, na čemu je poradila ekipa u sastavu Ante Miletić, Luka Miočić Teća, Antonia Miletić i Nina Miočić.
Da se sve na kraju okonča u što veselijem raspoloženju svojski su se sviranjem i pjevanjem potrudili članovi zadarskog glazbenog benda “Maris.”