Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Dvadesetogodišnjak optužen za pokušaj teškog ubojstva maloljetnika

Autor: Suzana Bandić

06.08.2012. 22:00
Dvadesetogodišnjak optužen za pokušaj teškog ubojstva maloljetnika


Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je optužnicu protiv 20-godišnjeg P.P. zbog pokušaja teškog ubojstva maloljetnog mladića kojeg je 14. kolovoza prošle godine dvaput snažno udario čekićem po glavi


Gotovo godinu  dana od incidenta na Stanovima u kojemu je tada  19-godišnji mladić čekićem  izudarao 17-godišnjaka,  Županijsko državno odvjetništvo u Zadru protiv napadača je podnijelo optužnicu.
– Zbog pokušaja teškog  ubojstva Županijsko državno  odvjetništvo 31. srpnja podnijelo je optužnicu protiv  P.P. (20) koji je 14. kolovoza  2011. godine dvaput čekićem  po glavi udario 17-godišnjeg  D.Š. – rekao je Slobodan Denona, glasnogovornik zadarskog županijskog odvjetništva dodajući kako je mladić samo pukom srećom  preživio taj napad.
Riječ je o incidentu koji se  dogodio 14. kolovoza oko dva  sata iza ponoći na Putu Stanova gdje se okupila grupica  mladića. P.P. se tamo automobilom zaustavio i započeo  razgovor s mladićima među  kojima je bio i 17-godišnjak,  inače njemački državljanin  podrijetlom sa zadarskog područja. Kako je maloljetni  mladić slabo govorio hrvatski  jezik, on je i nakon dolaska  P.P., hrvatskog državljanina  albanske nacionalnosti, nastavio govoriti njemačkim jezikom. P.P. je upitao što on to  govori, a jedan od mladića iz  skupine odgovorio mu je kako ga ovaj vrijeđa na njemačkom jeziku. Iako se ovaj  samo našalio, dvadesetogodišnjak je to vrlo ozbiljno  shvatio i jako se ražestio.  Otišao je do svog automobila,  otvorio prtljažnik i iz njega  izvadio čekić, a potom se  vratio do maloljetnika i  snažno ga dvaput udario po  glavi.
Mladić je samo pukom  srećom preživio taj napad. U  Općoj bolnici Zadar operiran  je i potom hospitaliziran, a  napadač je priveden u prostorije policije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija ga je prijavila zbog ubojstva u pokušaju, no ŽDO je tu kvalifikaciju izmijenilo u pokušaj  teškog ubojstva.
Svi detalji ovog incidenta  bit će jasniji kad 20-godišnjak  sjedne na optuženičku klupu  Županijskog suda u Zadru  gdje mu slijedi sudski postupak zbog ovih teških optužbi.