Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mladima omogućiti bavljenje sportom

Autor: Irena Jurjević

06.09.2008. 22:00
Mladima omogućiti bavljenje sportom

Foto: Zvonko KUCELIN



Za djecu Dikla u petak navečer u sportskom centru Zgon nastupile su brojne klape iz Zadarske županije. Cantus iz Sv. Filipa i Jakova, Garofuli iz Bibinja, Kondura iz Zadra, Kontrada iz Posedarja, Biograd te KUD Kveštura iz Dikla izmjenjivali su se tijekom večeri na pozornici, a svoj doprinos kao poseban gost dao je i Tomislav Bralić.
Humanitarni koncert za djecu Dikla Lions club Zadar održava inače već drugu godinu zaredom:
– Djeca Dikla imaju lijep sportski centar, pa smo se odlučili pomoći kako bi što više odrastala u sportskom duhu. Otuda je došla i ideja za humanitarnim koncertom, a prikupljenim sredstvima potrudit ćemo se, u dogovoru s njihovim nastavnicima, kupiti sportske rekvizite. Cilj je da se djeca što više zadržavaju na otvorenom, da se bave sportom te da se tako onemoguće ostale negativne stvari, kazala je članica Lionsa Elvira Sterle.
Na istom mjestu, otprilike u isto vrijeme prošle godine, također je održan uspješan koncert klapa, a kako je i ove godine odaziv bio dobar, postignut je očekivan prihod od desetak tisuća kuna, čime će se uz dodatne sponzorske priloge moći odabrati kvalitetni sportski rekviziti, poput lopti i koševa:
– Bitno da su djeca zadovoljna, zaključila je Sterle.
Lions club i dalje će raditi na sličnim humanitarnim koncertima, a pomoć će odlaziti gdje je potrebna, u Diklo, ali i druge dijelove Zadra. Bit je, kažu članovi, da sva zadarska djeca dobiju pomoć koju im stariji mogu dati.