Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Opljačkano i komunalno poduzeće “Odvodnja”

Autor: Minja Gugić

06.09.2008. 22:00
Opljačkano i komunalno poduzeće “Odvodnja”


U “Odvodnju” je razbojnik ili više njih provalio tijekom noći s petka na subotu. Razbijena su vrata na nekoliko ureda, “obijena” je blagajna iz koje je ukradeno oko tri tisuće kuna, a pljačkaški i razbijački pohod okončan je prosipanjem pjene iz protupožarnog aparata po blagajni i prostoriji ureda
Iako je glavna turistička sezona i službeno završila, razbojnici i dalje nemilo kradu i pljačkaju iz dana u dan na području cijele županije.
Statističarima PU zadarske s prvim danima jeseni doista neće biti lako zbrojiti sve krađe i provale koje su obilježile protekle ljetne mjesece.
Jučer je tako M.Ž.(44) iz Zadra prijavila da je nepoznati razbojnik najvjerojatnije tijekom noći s četvrtka na petak provalio u pršutoreznicu “Mare” koja se nalazi u Zadru u Ulici Dr. Franje Tuđmana na kućnom broju 17.
Razbojnik je otvorio i ušao kroz pritvoreni prozor te ukrao suhomesnatih proizvoda u vrijednosti od preko tri tisuće kuna.
Policija je protiv za sada nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu zbog provale i krađe.
Proteklog vikenda u Zadru u Ulici bana Josipa Jelačića iz ulaza stambene zgrade ukredan je bicikl. Riječ je o biciklu marke “sprinter cross 26” u vlasništvu Zadranina M.P. (43). Njegova je pogreška, u svakom slučaju, što je bicikl ostavio neosiguran.
Pokradeni vlasnik policiji je rekao da bicikl košta tisuću i pol kuna.
Još jedan u nizu izvanbrodskih motora marke “yamaha” ukraden je noću s četvrtka na petak na Obali kneza Trpimira u Zadru, u uvali Vitrenjak gdje je brodica bila na vezu.
Brodica je u vlasništvu N.M. (52) koji je štetu procijenio na dvije tisuće kuna.
Izvanbrodski motor iste marke ukraden je i tijekom noći s petka na subotu.
Taj je motor ukraden s broda u vlasništvu I.B. (36), koji je bio na vezu u Viru na predjelu Lozice u uvali Smratine.
Ovaj je izvanbrodski motor vrijedan gotovo 12 tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava.
Meta lopovima proteklog vikenda bilo je i zadarsko komunalno poduzeće “Odvodnja” u Ulici Hrvatskog sabora gdje su razbojnici provalili tijekom noći s petka na subotu. Naime, nepoznati počinitelj provalio je u upravnu zgradu “Odvodnje” d.o.o. Zadar. Provalio je i razbio vrata na nekoliko ureda, a u uredu gdje se nalazi blagajna uspio je razbiti, odnosno otvoriti metalnu blagajnu odakle je ukrao nešto manje od tri tisuće kuna, nakon čega je još ispraznio sadržaj protupožarnog aparata po blagajni i prostoriji ureda.
S petka na subotu u Bibinjama na predjelu polja zvanom Orkula iz nezaključane štale, u vlasništvu 53-godišnjeg mještanina, nepoznati muškarac je ukrao kotao za rakiju od 200 litara, motokultivator “honda” te je s autoprikolice, koja se nalazila ispred štale, skinuo i ukrao četiri aluminijske stranice.
Materijalna šteta pričinjena vlasniku je 10 tisuća kuna, a protiv nepoznatog razbojnika policija je podnijela kaznenu prijavu.