Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Izvanraspravno vijeće odlučuje o pritvoru za Sinovčića

06.09.2010. 22:00
Izvanraspravno vijeće odlučuje o pritvoru za Sinovčića


Nakon što je županijski državni odvjetnik Ivan Galović najavio žalbu na odluku istražnog suca Vladimira Mikolčevića, kojom je kontroverzni zadarski poduzetnik Reno Sinovčić nakon privođenja i saslušanja pušten da se brani sa slobode, o tome će konačnu odluku donijeti Izvanraspravno vijeće tog suda.
– Zatražen je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, no budući da se to nije dogodilo, čim dobijemo pismenu odluku, žalit ćemo se – potvrdio je jučer glavni zadarski tužitelj Ivan Galović.
Izvanraspravo vijeće trebalo bi, dakle, svoju odluku donijeti u sljedećih nekoliko dana.
Podsjećamo, cijela se priča zakotrljala u petak poslijepodne kada je Reno Sinovčić, vlasnik medijske kuće VOX, vanjski suradnik nogometnog kluba Zadar i predsjednik Općinskog vijeća Novigrada iz redova HDZ-a, spektakularno priveden dežurnom istražnom sucu Vladimiru Mikolčeviću, a vijest je poput bombe, brzinom munje, odjeknula gradom.
Sinovčić je priveden uz kaznenu prijavu kojom se tereti za kazneno djelo okvalificirano kao sprječavanje dokazivanja, odnosno pokušaja utjecaja na svjedoke u slučaju Zlatka Lisice, poznatog kao pljačkaša zadarske Dalmatinske banke, kada je ukradeno više od dva milijuna kuna, zbog čega je Lisica bio pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora i svoju je višegodišnju kaznu odrobijao.
Sinovčića je kaznena prijava teretila da je pokušao utjecati na svjedoke na davanje lažnog iskaza da bi pomogao Lisici, koji je već desetak dana u pritvoru zbog iznude. Sinovčić je, navodno, svjedocima nudio financijsku pomoć i svoju zaštitu.