Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mlade pjevačke nade na Zadar teen festivalu

06.09.2010. 22:00
Mlade pjevačke nade na Zadar teen festivalu


Uvjet za sudjelovanje na festivalu je i pjevanje “uživo” uz pratnju profesionalno studijski snimljene glazbene matrice te izvođenje nove autorske skladbe, koja se do sada još nije pojavila ni na jednom festivalu, nekom drugom natjecanju ili nosaču zvuka
Ovogodišnji ZADARteen festival koji se održava u petak s početkom u 20 sati u Arsenalu, obuhvatit će 20 mladih natjecatelja iz Kanade, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske koji će se natjecati za Grand prix festivala te snimanje video spota kao glavne nagrade.
Još uvijek novi glazbeni međunarodni festival u Zadru, no festival koji s ovim trećim održavanjem već postaje tradicionalan i prepoznatljiv, obuhvatiti će mlade pjevače od 12 pa sve do 19 godina starosti, a osim dobne granice i talenta, uvjet za sudjelovanje na festivalu je i pjevanje “uživo” uz pratnju profesionalno studijski snimljene glazbene matrice te izvođenje nove autorske skladbe koja se do sada još nije pojavila ni na jednom festivalu, nekom drugom natjecanju ili nosaču zvuka.
Festival je natjecateljskog karaktera i nakon audicije u finale je ušlo 20 mladih izvođača koji će se osim za Grand prix festivala boriti za još trinaest nagrada, počevši od nagrada žirija, publike, pa do nagrada za aranžman, stihove i glazbu, te za najbolji scenski nastup ili pak interpretaciju. Uz gostujuće pjevače koji dolaze iz stranih zemalja, većinu natjecatelja sačinjavat će mali Zadrani, no gostiju ima i iz Šibenika, Rijeke i Lošinja.
Pobjednica prvog ZADARteen festivala bila je Tatiana Banden iz Kanade koja je snimila svoj prvi nagradni glazbeni spot u Zadru u ljetu 2008. godine za skladbu pod nazivom “Takve lipote na svitu ni”. Njezina pjesma posvećena je gradu Zadru i njegovim ljepotama, a Tatiana ju je izvela u pratnji zadarske klape Kadena. Pobjednice drugog ZADARteen festivala bile su sestre s Dugog otoka Sara i Sani Burin s “Pričom ljubavnom”. Spot za njihovu pjesmu se, također, snimao na Dugom otoku.