Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mama, tata i sin narušavali javni red i mir

06.09.2011. 22:00
Mama, tata i sin narušavali javni red i mir


Obitelj s Vira – mama, tata i sin privedeni su u  prostorije policije na obavijesni razgovor te je protiv njih  podnesen i optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda  i mira.
Cijela je “priča” počela u ponedjeljak kasno navečer, nekoliko minuta prije ponoći kada su otac (40) i njegov  17-godišnji sin autom prolazili pokraj štekata jednog kafića gdje im je sumještanin koji je sjedio u društvu, pokazao “prosti” prst. Njih je to izrevoltiralo, pa su izašli iz  auta i počeli se žestoko svađati s dotičnim “likom” te vikati  i galamiti u što se uključilo i njegovo društvo. Na to je  reagirao susjed čija je kuća u neposrednoj blizini, a koji ih  je, najvjerojatnije probuđen bukom i galamom, najprije  zamolio da se stišaju te potom zaprijetio i policijom. Otac i  sin su se nakon toga udaljili, da bi se potom nakon desetak  minuta vratili, ali ovaj put s pojačanjem – mamom. Ušli su  u dvorište, a potom i u kuću čovjeka koji ih je molio da se  smire te i njega žestoko verbalno napali i izvrijeđali.
Uhvaćen provalnik koji je krao zlatninu
Zadarski su policajci dovršili kriminalističko  istraživanje nad 22-godišnjakom iz Bjelovara, kojeg se  sumnjiči da je krajem prošlog mjeseca u poslijepodnevnim  satima, u na Putu Pudarice u Zadru, provalio u stan u  vlasništvu 45-godišnjakinje, a ukrao je zlatninu i novac u  vrijednosti od oko sedam tisuća kuna. Bjelovarčanin se  također, sumnjiči da je istog dana, provalio i u kuću u  vlasništvu 61-godišnjaka, u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru, iz koje je odnio zlatninu i ručni sat, u vrijednosti od  oko tri tisuće kuna.
Lopov mu “očistio” stan, a onda se  odvezao i autom
Dok je 37-godišnji Zadranin koji živi u Vukovarskoj ulici u Zadru bio na godišnjem odmoru, lopov  mu je provalio u stan i odnio zlatni nakit, ručni sat i ključ  automobila VW polo, a onda se i odvezao autom koji je  bio parkiran ispred stambene zgrade. Materijalna šteta  iznosi oko 95 tisuća kuna.
U razdoblju od travnja do rujna ove godine, u Pagu,  nepoznati je razbojnik iz kruga skladišta jednog trgovačkog društva ukrao bakreni kabel i elektromotor u sveukupnoj vrijednosti od oko 20 tisuća kuna. A, u noći s  nedjelje na ponedjeljak na predjelu  Žitna uvala u Viru na  istoimenom otoku s brodice na vezu, u vlasništvu 45-godišnjaka ukraden je izvanbrodski motor johnson vrijedan  četiri tisuće kuna.M. G.
Iz prometa isključeno 36 vozača i deset auta
U sklopu akcije Vikend koji zadarski policajci  uporno i redovito provode svakog petka, subote i nedjelje,  upravo u nedjelju oko 23.20 sati, na Obali kneza Branimira u Zadru, uhvaćen je 35-godišnji Zadranin koji je  vozio pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, što je  najveća koncentracija alkohola tijekom provođenja akcije  prošlog vikenda. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Alkotestirano je još 372 vozača, od čega su 22 vozača bila  pod utjecajem alkohola. Bez obavljenog tehničkog pregleda i registracije bilo je 11, a 55 vozača je zaradilo kazne  zbog prebrze vožnje.