Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mariji Grobotek zbog ubojstva supruga produljen pritvor

06.09.2011. 22:00
Mariji Grobotek zbog ubojstva  supruga produljen pritvor


U pritvoru zadarskog Istražnog centra i dalje,  kao trenutačno jedina žena, ostaje 63-godišnja Marija  Grobotek koja je sredinom prošlog mjeseca samo jednim ubodom noža ravno u srce, ubila svog dvije godine starijeg supruga Marijana.
Odluku o produljenju pritvora donijelo je jučer Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru, a zbog  opasnosti od utjecaja na svjedoke. Kada dakle, svi svjedoci budu ispitani, Grobotek bi mogla biti puštena da  se brani sa slobode. Osim toga u međuvremenu, kako  saznajemo, bit će obavljeno i sudsko-medicinsko  vještačenje kako bi se utvrdila i težina ozljeda kojoj je  njoj prije nego što ga je ubila, zadao suprug Marijan, a  vještačenje će obaviti i vještak pshijatrijske struke.
Marija Grobotek, podsjećamo, ubila je supruga ubodom noža u srce, 12. kolovoza u večernjim satima, a  nakon žestoke svađe i nakon što je on nju izudarao  crijevom za vodu po cijelom tijelu. Marijan Grobotek  umro je od iskrvarenja 40-ak minuta po dolasku u  bolnicu unatoč naporima dežurnih liječnika da mu spase život.
Ona je bila odmah uhićena te privedena dežurnom  istražnom sucu Anti Aniću koji je donio rješenje o  provođenju istrage i zadržao je u pritvoru.
Pred istražnim sucem detaljno je iznijela obranu prepričavši cijeli svoj zajednički život s Marijanom i to u  nazočnosti  izabranog odvjetnika, Ivice Ivanića iz Zadra.