Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Za njegov povratak u pakao droge krivi su novinari?!

06.09.2011. 22:00
Za njegov povratak u pakao  droge krivi su novinari?!


– Lani sam zbog droge imao suđenje i presuda je bila oslobađajuća. No, to je sve objavljeno u novinama, a moji roditelji to nisu mogli podnijeti. Izbacili su me iz stana kao staru krpu i postao sam beskućnik. Počeo sam opet s heptanonom kako bih se smirio – rekao je Šoša


Završnim govorima optužbe i obrane  jučer je na Županijskom  sudu u Zadru okončano  suđenje 36-godišnjem Zadraninu Antoniju Šoši, koji  je optužen za posjed i “dilanje” nešto manje od  100-tinjak grama speeda.
Zadarski su policajci naime, imali insajderske informacije da se on autobusom iz Zagreba vraća u  Zadar s drogom koju ima  namjeru prodavati, pa su  najprije sačekali “njegov”  autobus negdje pred Zadrom, pratili ga dio puta i  12. ožujka prošle godine  zaskočili Šošu kada je izlazio iz autobusa, na kolodvoru. On im je dobrovoljno  predao dva paketića s amfetaminom.
Šoša je jučer priznao  krivnju za posjed droge, ali  ne i za “dilanje”.
U svojoj je obrani naglasio kako mu je žao zbog  svega te za svoju životnu  “priču” zapravo neizravno  optužio novinare.
– Žao mi je zbog svega što  se dogodilo. Lani u mjesecu  svibnju sam pred ovim sudom imao suđenje zbog iste  stvari i presuda je bila oslobađajuća. No, to je sve  objavljeno u novinama. A,  ja sam do tada živio normalnim životom. Kada je to  izašlo u novinama moji roditelji to nisu mogli podnijeti. Stalno su mi prigovarali, nisu mi mogli oprostiti. Nakon dva mjeseca izbacili su me iz majčina stana  gdje sam živio sam, kao staru  krpu i ostao sam doslovno na  ulici. Živio sam kao beskućnik i spavao u jednoj napuštenoj vojarni. To je trajalo neko vrijeme, a onda  sam otišao kod rodbine u  Osijek gdje sam boravio nekih mjesec dana. Potom sam  se uputio u Zagreb jer sam  imao ponudu za posao. Od  posla nažalost, nije bilo  ništa, pa sam opet u Zagrebu  završio na ulici – pričao je  Antonijo Šoša.
Pojasnio je potom kako je  zbog svega, opet potonuo u  pakao droge, a počeo je s  heptanonom kako bi se “smirio”. Došao je na kraju do  50-ak tableta dnevno, a u  Zagrebu, kako je rekao,  heptanon možeš nabaviti  na sve strane i to vrlo jeftino.
– Počeo sam imati problema sa zdravljem. Postao  sam u jednom trenutku  svjestan da mi je ugrožen  život. Vidio sam da to ne  vodi ničemu i vidio sam da se  moram probati opet “skinuti”. Zadnjih deset do 15 dana  prije uhićenja bio sam u takvom stanju da se doista  ničeg ne sjećam i sram me  zbog toga – rekao je Šoša koji  je kao dugogodišnji ovisnik  u jednoj od komuna za odvikavanje, odnosno terapijskoj zajednici proveo pune  dvije godine i bio “čist”.
Ponovio je kako nije diler  nikada bio, niti će ikada biti  potkrepljujući to izjavom  kako dileri imaju “para”, a  on nije imao niti za kruh i  “žicao” je za svoj put iz  Zagreba u Zadar.
Prije njegove obrane,  svjedočila su kratko i dvojica inspektora Odsjeka za  droge PU zadarske koji su  ispričali kako su ušli u trag i  uhitili Antonija Šošu.
Od dana uhićenja Šoša je  u pritvoru, a presudu će  Sudsko vijeće kojim predsjeda Dijana Grancarić,  izreći danas.