Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Na pravi se način prisjetili Grunfa

Autor: Irena Jurjević

06.09.2012. 22:00
Na pravi se način prisjetili Grunfa

Foto: Vedran SITNICA



Četrdesetak članova zadarskog Moto kluba Beštije okupilo se jučer na još jednoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koja se ovaj puta održala u prostorijama Župe sv. Ivana na Relji.
Radi se inače o trećoj po redu memorijalnoj akciji dobrovoljnih darivatelja koja nosi naziv tragično preminulog člana kluba Beštije Marjana Božićeva – Grunfa, koji je svoje kolege i prijatelje napustio prije dvije godine. Članovi kluba u dobrovoljnim akcijama darivanja krvi sudjelovali su i prije pa je tako brojka jučer narasla na sveukupno njih jedanaest.
Dobrovoljnoj akciji prethodilo je okupljanje u prostorijama kluba te đir moto kolone kroz grad:
– Odaziv je standardan, kao i svake godine. Mi smo mali klub, i tu se nađe redovito oko dvadesetak, tridesetak darivatelja. Ponosni smo kada možemo pomoći, bilo da je to darivanje krvi, pomoć potrebitima ili nešto treće, kazao je potpredsjednik Moto kluba Beštije te voditelj DDK Jura Miletić, otkrivajući kako krv darivaju članovi raznih godišta pa je tako najmlađi darivatelj bio njegov 21-godišnji sin Mihael, a najstariji Zlatko Pospišil koji, kaže, broji nekih šezdesetak godina. Također, bio je tu i jedan motorist iz zagrebačkog kluba Good fellas.