Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Okorjeli razbojnik se uplašio spreja protiv žohara!

Autor: Minja Gugić

06.09.2012. 22:00
Okorjeli razbojnik se uplašio spreja protiv žohara!

Foto: Zvonko KUCELIN



Radi se o suđenju protiv Mišela Štrpca, Marina Miljanića i Petra Pucara koji se optužnicom terete za čak osam razbojstava. “Najvrijedniji” je bio upravo prvookrivljeni Štrbac koji je sudjelovao u svih osam pljački i jednom pokušaju. No, to je ostalo samo na pokušaju zahvaljujući prodavačici Zorki Ukalović


– Otvori kasu! – rekao mi je. Bio je niskog rasta, bljedunjav s crnom kosom. Nije bio maskiran. Imao je na sebi samo crnu pregaču. Bilo je to u večernjim satima, a kad je ušao najprije je tražio brašno. U ruci nije imao ništa. No, dok sam se okrenula kako bi mu dala brašno i opet ga pogledala, u ruci je imao mali, crni pištolj. Tada mi je zaprijetio i zatražio da otvorim kasu. Ja sam mu rekla da neću – prepričavala je jučer na Županijskom sudu u Zadru hrabra prodavčica Zorka Ukalović.
Ona je doživjela razbojstvo 13. rujna prošle godine u trgovini mješovitom robom u Ulici Frana Alfirevića u Zadru u kojoj je radila.
– Opet je ponovio da mu otvorim kasu, a onda sam se ja pomakla malo ulijevo i s obližnje police zgrabila sprej protiv žohara. I dok sam ja taj sprej zgrabila, on je pobjegao. Dijelio nas je tek 70-ak centimetara široki pult tako da ne mogu ocijeniti je li pištolj bio pravi ili plastični. Nije ništa imao na glavi. Ni kapu, ni potkapu. Na sebi je imao samo pregaču – odgovarala je na pitanja optužbe i obrane, svjedokinja Ukalović.
Suđenje je potom odgođeno zbog nedolaska nekih pozvanih svjedoka, a radi se o dokaznom postupku protiv Mišela Štrpca (27), Marina Miljanića (30) i Petra Pucara (26) koji se optužnicom zadarskog tužiteljstva terete za čak osam razbojstava. “Najvrijedniji” je bio upravo prvookrivljeni Štrbac koji je sudjelovao u svih osam pljački i jednom pokušaju. No, to je ostalo samo na pokušaju upravo zahvaljujući prodavačici Zorki Ukalović.
Marin Miljanić “priključio” mu se 15. rujna lani kada je zajedno s njim opljačkao trgovinu u ulici Mate Balote i trgovinu na Krešimirovoj obali u Zadru. Šrbac je “operirao” pištoljem, dok mu je Miljanić pomagao nožem. Petar Pucar “odradio” je, prema navodima tužiteljstva, “samo” jednu pljačku u trgovinu u ulici Ivana Lucića u Zadru i to u ulozi vozača.
Pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Boris Radman, jučer se Mišel Štrbac izjasnio kako se osjeća djelomično krivim, a isto su rekli i Marin Miljanić i Petar Pucar koji se jedini brani sa slobode.
Suđenje se nastavlja sredinom listopada kada bi se trebale ispitati tri svjedokinje.