Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Radnički protiv Radnika

Autor: Viktor Bogut

06.09.2012. 22:00
Radnički protiv Radnika

Foto: Vedran SITNICA



Naš prvi protivnik sigurno nam je određena nepoznanica. Znamo kakve ima igrače, ali prvi nastup u nepoznatoj kuglani uvijek može biti opasan
Vjeruje trener Zadra Šime Mijolović da će njegovi igrači sutra na otvaranju prvenstva odigrati kvalitetan dvoboj i s pobjedom ući u novu sezonu. U prvom kolu domaćeg prvenstva nastupit će u Velikoj Gorici. Protivnik im je Radnik, sastav koji je prošle sezone izborio nastup u Prvoj ligi, što znači da Zadrani u prvoj utakmici imaju poprilično nepoznatog protivnika.
– Naš prvi protivnik sigurno nam je određena nepoznanica. Znamo kakve ima igrače, ali prvi nastup u nepoznatoj kuglani uvijek može biti opasan. Vjerujem da se radi o sastavu koji će se nalaziti oko sredine ljestvice ili niže – ističe trener Zadra.
Momčad iz Mocira u novu sezonu ulazi oslabljena. Radi se tradiciji koja traje već nekoliko sezona. Ovaj put su Zadrani ostali bez Borisa Benedika i pravo je pitanje koliko je ostatak ekipe spreman i dalje zadržati se u vrhu hrvatskog kuglanja. No, za prvi ispit ne bi smjelo biti problema. Koliko god su prve utakmice teške i uvijek svojevrsni rizik, pobjeda sutra ne bi smjela doći u pitanje.
– Mi smo kvalitetnija momčad od Radnika i očekujem pobjedu. Ako dvoboj odradimo onako kako znamo i ako maksimalno koncentrirani budemo tijekom cijele utakmice, problema ne bi smjelo biti.
Prvi sastav Zadra manje-više je poznat. Uz kapetana Marija Baljaka i domaćeg “momka” Luku Ukalovića tu su još starosjedioci Stanko Čota, Kostadin Manev i Hrvoje Marinović, a šesto mjesto u rosteru, umjesto Benedika trebao bi zauzeti bivši igrač Grmoščice Luka Bolanča. On je u prednosti pred Željkom Košutićem koji je stigao iz Sirele Bjelovar.
– U prvoj utakmici ćemo nastupiti kompletni. Na sreću nemamo problema s ozljedama, a sutra će i debitirati Bolanča koji je stigao iz Grmoščice. On se nedavno preselio u Primošten i ovu sezonu će odigrati za Zadar. Iskusniji je igrač od Košutića i imao je nekoliko dobrih utakmica u Grmoščici. Radi se o mladom igraču, koji je bio i član hrvatske juniorske reprezentacije i smatram da bi nam mogao biti od pomoći u ovoj sezoni – dodao je Mijolović.