Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Brzi vatrogasci spriječili katastrofu na Branimiru

Autor: Marija Knežević

06.09.2013. 22:00
Brzi vatrogasci spriječili katastrofu na Branimiru


Pješaci koji su prelazili most zastali su i gledali što će se dogoditi, a turisti koji su u automobilima čekali ukrcaj na trajekt izišli su iz njih i u tišini gledali crni, gusti dim koji se dizao iz male brodice


Minute u kojima su zadarski vatrogasci stizali brodom na Branimirovu obalu bile su presudne u sprječavanju katastrofe širih razmjera. Dovoljno je samo da spomenemo točenje goriva i benzinsku postaju da znamo otprilike što se sve moglo dogoditi, no srećom – nije.
U 14 sati i 21 minutu zadarska je policija primila dojavu o požaru koji je izbio na Branimirovoj obali. U 14.27 zadarski su vatrogasci brodom došli na “lice mjesta” i požar brzo i učinkovito ugasili, a gliser izveli na kraj.
Na gliseru dužine 7,5 metara, čiji je vlasnik njemački državljanin, nastala je velika materijalna šteta. Nijemac (25) je u trenutku izbijanja požara bio sam na gliseru i on nije ozlijeđen.
Do dolaska vatrogasaca plamen su gasili djelatnici Inine postaje. Jedan od djelatnika benzinske postaje, koji je pomagao u gašenju vatre, nagutao se dima te je zatražio liječničku pomoć, pa je na Branimirovu obalu došla i Hitna pomoć.
U popodnevnim satima zadarska policija završila je očevid. Utvrdili su da je požar nastao samozapaljenjem benzinskih para, najvjerojatnije uslijed frcanja iskre s motora.