Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kalmeta SDP-ovcima: Pitajte vašu Vladu i vašeg premijera elaborat

Autor: Suzana Bandić

06.09.2013. 22:00
Kalmeta SDP-ovcima: Pitajte vašu Vladu i vašeg premijera  elaborat

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Najžustrije se na sjednici Gradskog vijeća raspravljalo o pretvorbi vlasništva NK Zadar. Omerku Šarić Frantin (SDP) zanimao je elaborat.
– Molim da se ova točka dnevnog reda ukloni, da se vijećnicima podijeli elaborat i kad ga svi pročitaju da se onda odlučuje, rekla je Šarić Frantin dodavši kako je klub u vlasništvu Udruge s 24 člana, od kojih neki sjede u vijećnici, nakon čega je zapitala nisu li oni u sukobu interesa. Njezine riječi isprovocirale su gradonačelnika Božidara Kalmetu koji se s govornice oštro obrušio na nju, ali i sve ostale oporbene vijećnike.
– Ja nemam tu nikakvog interesa, niti odlučujem išta, a ni Gradska uprava. To je nama poslao vaš ministar, pa onda pitajte njega, vašu Vladu i vašeg premijera zašto je to tako, a ne mene – rekao je Kalmeta, optuživši oporbenjake kako su zajedno surađivali i šurovali u predizbornoj kampanji protiv HDZ-a.
Prozvana Šarić Frantin negodovala je tvrdeći kako nema nikakve veze s Renom Sinovčićem, pa je riječ zatražio i on. Kazao je kako prvi krug pretvorbe nije uspio zbog greške Porezne uprave i zahvalio ministru Željku Jovanoviću na još jednoj prilici za klub.
– Ja neću biti vlasnik kluba. Bit će tri kruga, pa će svi oni koji su zainteresirani moći kupiti dionice, a nitko više od 25 posto. Ja sam svu svoju imovinu i imovinu svoje djece stavio u taj klub. Vrijednost je to od 60 milijuna kuna, a ni lipe neću uzeti – rekao je Sinovčić, dodajući kako je to uspio uz pomoć prijatelja. Za primjer svoje dobre volje napomenuo je i kako kroz klub prolazi jako puno mladih ljudi i kako primjerice roditelji u klub dovedu dijete od osam godina i bez naknade dobiju zrelog mladića od 18.
– Mi se brinemo o toj djeci. Nisu u klubu nikakvi “ćapaneži”. Krvav je to put – zaključio je Sinovčić.
Za riječ o ovoj temi još jednom se javio Kalmeta, ispričavši se na lošoj retorici.
– Krivo sam se izrazio. Da ne bi bilo nesporazuma, poštujem ovu Vladu, ministra i premijera. Kad sam rekao da nisu moji, mislio sam na stranačko opredjeljenje, pojasnio je Kalmeta.
SDP-ov Erol Gaši prozvao je Kalmetu spočitavši mu “malo drugačiju retoriku” kad je bila riječ o KK Zadru. Kalmetu je označio kao sukrivca zbog današnjega lošeg stanja u tom klubu te podsjetio na njegovu ulogu kad je prije nekoliko godina bio u upravi kluba.
Nakon upadica, uvreda, “spuštanja” i sličnoga, prijedlog je ipak izglasan, budući da HDZ ima 16 ruku u Gradskom vijeću.