Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Koncerti u Banju i Biogradu kao rezultat razmjene mladih

Autor: Velimir Brkić

06.09.2013. 22:00
Koncerti u Banju i Biogradu kao rezultat razmjene mladih

Foto: Velimir BRKIĆ



Koncerti u Banju na otoku Pašmanu i Biogradu na Moru, u sklopu projekta “Music culture 4” vrijednog 110 tisuća kuna, osiguranih iz programa Europske unije, Mladi na djelu – Razmjena mladih, su zapravo finalni rezultati ove desetodnevne razmjene mladih, amaterskih glazbenika iz Europe, koji već četvrtu godinu provodi Udruga za razvoj zajednice Biograd na Moru.
– Ovogodišnji “Music culture 4” okupio je točno 30 mladih glazbenika iz pet država EU: Slovenije, Slovačke, Mađarske, Portugala i Hrvatske, kazao je Ivan Čupić, predsjednik Udruge.
Mladi sudionici su pred javnosti pokazali što su naučili tijekom ove desetodnevne razmjene i pritom oduševili sve okupljene svojim izvedbama.
Zadarske boje su uspješnom branili Roko Vodopija, virtuozni gitarist u sastavu Jeremija i prokletnici iz Sv. Filip i Jakova, energični bas gitarist Ante Gusić iz udruge Vlajter-ego Benkovac i Frane Dešković, mladi pjevač svježeg i energičnog glasa iz Biograda na Moru.
Sudionici su odmah po početku projekta podijeljeni u četiri miješane grupe koje su ujedno tvorile i četiri različita benda.
– Razmjenom glazbenog znanja i iskustva svaki je bend pripremio pet pjesama – obrade četiri svjetski poznate pjesme i pokojeg domaćeg hita, objasnio je Igor Šarić.
Kroz projektne aktivnosti sudionici se bave i problemom nezaposlenosti mladih i migracijom kao posljedicom nezaposlenosti.