Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Promocija šestog “Pridraškog glasnika”

Autor: Velimir Brkić

06.09.2013. 22:00
Promocija šestog “Pridraškog glasnika”


U kripti župne crkve Gospe od Ružarija, u prostoru raznih pridraških kulturnih događanja s dvjestotinjak mjesta koja su i ovog puta bila do kraja popunjena, održao se još jedan značajan susret pridraških kulturnjaka te ljubitelja likovnosti i pisane riječi ovoga mjesta i Zadarske županije. Riječ je trećoj po redu “Pridraškoj kulturnoj večeri” i promociji šestog broja “Pridraškog glasnika”.
Ovaj kulturni projekt zaživio je na inicijativu ovdašnjeg umjetnika Zvonka Čuline u suorganizaciji sa župom Pridraga, mjesnim odborom Pridraga, “Pridraškim umjetničkim krugom” i Umjetničkom udrugom “Art – total”, a pod pokroviteljstvom Općine Novigrad.
U bogatom programu ovog događaja koji je vodila Marina Čulina, nazočne je pozdravio domaćin u ovome prostoru župnik župe Pridraga don Jure Zubović izražavajući svim posjetiteljima dobrodošlicu.
Potom i jedan od organizatora, idejni pokretač i inicijator “Pridraške kulturne večeri ” te glavni urednik “Pridraškog glasnika” pjesnik i slikar Zvonko Čulina, zahvalivši Općini Novigrad, Zadarskoj županiji, Babić transportima Pridraga, Končaru Zagreb i drugima koji su moralno i materijalno doprinijeli da glasnik po šesti put iziđe iz tiska, a kulturna večer treći put za redom, prelazeći tako u tradiciju.
Nazočnima se obratio Branko Kokić Suve, predsjednik mjesnog odbora i pridraške braniteljske udruge UDBDR, zadarski župan Stipe Zrilić te Fabijan Lovrić, književnik i kritičar iz Knina, voditelj dužnosti predsjednika Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne u Mostaru, predstavljač Glasnika.
Predstavio ga je u pozitivnom kulturnom kontekstu te listajući i analizirajući stranice ovog glasila dao podršku uredništvu i organizatorima. Potaknuo ih je da ustraju i u narednim vremenima, u prikupljanju i zapisivanju svih relevantnih događaja ovoga mjesta i kraja koji će zasigurno jednom ovako riječju zapečaćeni biti dobra građa za moguće buduće proučavanje i vrednovanje svih ovih nakupljenih i registriranih situacija, odnosno tema i tematika našeg vremena.