Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ekipa iz Kampo Kaštela napunila socijalnu samoposlugu

06.09.2016. 22:00
Ekipa iz Kampo Kaštela napunila socijalnu samoposlugu


Čak nekoliko prepunih trokolica artikala za zadarsku socijalnu samoposlugu, prikupila je i jučer donijela u prostorije samoposluge u Samostanu svetoga Frane, ekipa iz poznate zadarske četvrti Kampo Kaštelo.
Bilo je tu svega što je i inače, korisnicima potrebno od osnovnih životnih namirnica i higijenskih potrepština do bilježnica i školskog pribora za sve – školarce.
Tanja i Igor Blaslov nisu krili zadovoljstvo, osobito činjenicom kojom se rijetko koja socijalna samposluga u državi može pohvaliti, a to je da nikada od otvorenja – police zadarske socijalne samoposluge nisu bile prazne.
– Bilo je kriza i bilo je manje velikih donacija kakve smo znali imati u početku, osobito sada preko ljeta ali, kad nema donacija ima akcija i uvijek se u ovom gradu nađe dobrih ljudi koji nešto organiziraju za socijalnu samoposlugu. Osim Caritasa, Grada i Županije koji nas stalno prate, doista mogu reći kako su naši sugrađani iznimno senzibilizirani za sve one koji su u potrebi – zaključila je Tanja Blaslov koja je zajedno sa suprugom Igorom pokrenula socijalnu samoposlugu.
Jučerašnja velika i bogata donacija prikupljala se zahvaljujući inicjativi ekipe iz Kampo Kaštela. Oni su organizirali malonogometni turnir koji se igrao na Mornarici u trajanju od dva tjedna, a sudjelovale su ukupno 52 ekipe.
– Nije bilo kotizacije, kotizacija je bila puna vrećica. Puno sudionika je nosilo i po nekoliko vrećica, a sudjelovali su i gledatelji. I oni su znali doći s vrećicom u rukama. Osim toga i za sav novac prikupljen od rada šanka, kupljeni su artikli za samoposlugu. U tome je posebno bio aktivan Domagoj Dunatov kao dio mladeži Kampo Kaštela koji je brinuo da sve u svakom trenutku štima – rekao je jučer glavni organizator cijele ove sjajne priče Goran Korlat.