Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Jurio usred grada i izazvao nesreću

Autor: Marija Knežević

06.10.2008. 22:00
Jurio usred grada i izazvao nesreću

Foto: Filip BRALA



Zadranin u “alfi” jurio je gradom i doašavši do križanja Ulice Franje Tuđmana i Otočkog bataljuna nije se uspio na vrijeme zaustaviti te je kako bi izbjegao sudar s vozilom ispred sebe prešao na suprotnu stranu ceste i izravno se sudario s automobilom koji je naišao iz suprotnog smjera
U posljednja 24 sata, prema informaciji zadarske policije, na zadarskom se području dogodilo pet prometnih nesreća u kojima srećom, nitko nije poginuo, ali je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena.
No, u nedjelju tijekom poslijepodneva dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do sudara čak tri automobila i to usred grada, u blizini parka kod Vruljice.
Naime, oko 14.30 sati, 28-godišnji vozač “alfa romea” iz Zadra vozio je neprilagođenom brzinom sve do križanja Ulica Franje Tuđmana i Otočkog bataljuna. Pred njim je na pješačkom prijelazu stajao “opel cadett” zadarskih registracija kojim je upravljala 22-godišnjakinja. Ona se uredno, po propisu zaustavila kako bi propustila pješaka.
Ali, kako je vozač “alfe” jurio u smjeru Borika, nije se uspio na vrijeme zaustaviti te je kako bi spriječio sudar s sutomobilom ispred sebe, skrenuo je u suprotni trak. U tom je trenutku iz suprotnog smjera naišao “fiat bravo” kojim je upravljao 24-godišnji Zadranin.
Došlo je do sudara nakon kojeg se “alfa” odbila i udarila u “opel cadett”. Vozač “fiat brava” zadobio je lakše tjelesne ozljede.
Protiv vozača “alfe” podnesen je optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće, u kojoj samo pukom srećom nije bilo ozbiljnijih posljedica, ali je materijalna šteta poprilična. No, to će se utvrditi naknadno.
Inače, pješački prijelaz na izlazu iz parka kod Vruljice kamen je spoticanja otkad postoji s obzirom na to da se nalazi na nepreglednom dijelu ceste, uz zavoj.
Uz to, vozači na tom dijelu ceste rijetko prilagođavaju brzinu tako da su prometne nesreće latentna opasnost i kao u pravilu “za dlaku” se izbjegavaju.
To nažalost, nije bio slučaj prekjučer kada je moglo doći do potpune katastrofe i u kada su u pitanje mogli biti dovedeni i ljudski životi.