Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Za Contusove linije 11 ponuda

Autor: Siniša Klarica

06.10.2009. 22:00
Za Contusove linije 11 ponuda

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ponuda Puntamika-line d.o.o. Zadar ne sadrži pisanu izjavu ponuditelja o preuzimanju u stalni radni odnos zaposlenika prethodnog prijevoznika


Povjerenstvo za provođenje postupka javnog poziva pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture otvorilo je danas ponude za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika na međužupanijskim linijama Zadar-Zagreb i Zadar-Split te na međunarodnoj liniji Zadar-Zrenjanin koje je prije obavljala tvrtka Contus d.o.o. Zadar, te je utvrđeno da je pristiglo 11 ponuda.
Ponude su podnijeli: Slavijatrans d.d. Petrinja, Brioni d.d. Pula, Samoborček d.o.o. Samobor, Presečki grupa d.o.o. Krapina, Olvin d.o.o. Zadar, Zadarbus Zadar, APP d.d. Požega, Čazmatrans nova d.o.o. Čazma, Autotrans d.o.o. Rijeka, Panoramabus d.o.o. Zagreb i Puntamika-line d.o.o. Zadar.
Utvrđeno je da je 10 pristiglih ponuda potpuno, a ponuda Puntamika-line d.o.o. Zadar ne sadrži pisanu izjavu ponuditelja o preuzimanju u stalni radni odnos zaposlenika prethodnog prijevoznika.
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture podsjeća u javnom pozivu od 21. rujna o.g. je izrijekom naznačeno da će osnovni kriterij za izbor najpovoljnije ponude, među ostalim, biti pisana izjava ponuditelja o preuzimanju u stalni radni odnos svih zaposlenika prethodnog prijevoznika, čime se nastoji riješiti pitanje radno-pravnog i socijalnog statusa svih djelatnika Contusa koji je prestao s obavljanjem djelatnosti.
Nadležno povjerenstvo će pisanu odluku o odabiru najpovoljnije ponude ili o poništenju javnog poziva donijeti najkasnije u roku od osam dana od dana javnog otvaranja ponuda.
Prijevozniku čija ponuda bude odabrana kao najpovoljnija izdat će se dozvola za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika na navedenim linijama s rokom važenja do 31. svibnja 2011. godine.