Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zebić: Jedino se kroz rad možemo vratiti u život

06.10.2010. 22:00
Zebić: Jedino se kroz rad možemo vratiti u život


Nemamo što izgubiti u Zaprešiću. Ili bolje reći puno toga imamo za igubiti i baš zbog toga moramo jurišati kao da se radi o kvalifikacijskoj utakmici za ostanak u ligi – kazao je Josip Bilaver, kapetan Zadra


Na Stanovima prividna tišina. Prividna jer se itekako radi, ali bez prevelike priče. Poraz od Šibenika na Stanovima u 10. kolu Prve HNL poprilično je deprimirajuće djelovao na momčad Dalibora Zebića. Dvotjedna stanka u prvenstvu zbog nastupa “kockastih” u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo odlično je došla Zadrovu strategu kako bi razdrmao momčad i vratio je u život. A kako i sam potvrđuje, jedino radom se mogu povratiti nakon šoka.
– U utorak srijedu i četvrtak odradit ćemo dva treninga dnevno. Smatram da jedino radom možemo zaboraviti ovaj težak tjedan u kojem smo doživjeli šokantni poraz od Šibenčana na Stanovima – kazivao je jučer ujutro Dalibor Zebić, trener Zadra.
– Pokušat ćemo maksimalnim radom očistiti misli od onoga što je bilo i okrenuti se onome što slijedi. Tražili smo slobodnog županijskog niželigaša kako bi s njima odigrali oglednu utakmicu i pronašli ga u Zemuniku. Dakle, u subotu ćemo na njihovom terenu s početkom u 16 sati odigrati utakmicu, a onda se od sljedećeg tjedna okrećemo pripremi utakmice s Interom u Zaprešiću. Zapeti ćemo iz petnih žila i očekujem od svakog igrača maksimalno zalaganje, a onda i dišpet kojim moramo okrenuti ovaj negativni niz.
Sličnog razmišljanja je i kapetan Zadra Josip Bilaver kojem još uvijek Šibenik nije “izašao” iz glave.
– U nekoliko minuta utakmica se preokrenula. Umjesto da na poluvremenu imamo vodstvo od 2:0 ili čak 3:0, mi smo dopustili da gosti izjednače i promašivali prigode. Onda smo ostali s desetoricom na terenu i u nastavku sam ja nespretno i nesretno skrivio jedanaesterac nakon čega su Šibenčani poveli. Sve dalje bilo je katastrofa koje se ne žrlim ni sjećati.
Bilaver smatra da će sljedeća dva gostovanja odrediti puno toga, ili jesi ili nisi.
– Nemamo što izgubiti u Zaprešiću. Ili bolje reći puno toga imamo za igubiti i baš zbog toga moramo jurišati kao da se radi o kvalifikacijskoj utakmici za ostanak u ligi. Svjesni smo da je Inter u velikom pozitivnom nizu, da imaju četiri pobjede zaredom i remi te da u tih pet utakmiuca nisu primili zgoditak. Ali nisu oni vanzemaljci, samo su svojim igrama isprovocirali pozitivne rezultate. Pa zašto i mi ne bi isto napravili upravo protiv njih, zalaganjem i htijenjem, na kraju krajeva i dišpetom došli do pobjede.Vrijeme je za naš pobjednički niz – silno motiviran na kraju razgovora bio je Bilaver.