Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Gaćina nije izdržao Samsonova

06.10.2013. 22:00
Gaćina nije izdržao Samsonova


Četvrti put zaredom Hrvatska nije uspjela proći posljednju prepreku prije osvajanja medalje


Hrvatska stolnoteniska reprezentacija ponovno je zapela u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Četvrti put zaredom Hrvatska nije uspjela proći posljednju prepreku prije osvajanja medalje. Ovaj put na EP-u u Beču kobni su bili Bjelorusi koji su slavili s 3:1.
Meč je otvoren susretom Tan Ruiwua i Evguenia Chtchetinina. U prvom setu do 7:7 igralo se poen za poen nakon čega je Tan napravio seriju od 4:1 za vodstvo od 1:0 u setovima. U drugom setu gledali smo “copy-paste” uz razliku da je Tan kod 7:7 napravio seriju od 4:0 za povećanje vodstva na 2:0. U trećem je Tan vrlo brzo poveo sa 6:0, te je tu prednost zadržao do kraja susreta za uvodnih 1:0 u meču za Hrvatsku.
Andrej Gaćina je krenuo nešto rezerviranije u susretu protiv Vladimira Samsonova, što je iskusni Bjelorus iskoristio te je vrlo brzo poveo sa 7:3. Gaćina se serijom od tri poena približio Samsonovu, te je tri puta bio na poen zaostatka od Samsonova, ali više od toga nije uspio. Zadranin je izgubio prvi set s 9:11. Samsonov je vrlo brzo prelomio drugi set jer je kod rezultata 3:2 napravio seriju od 5:0, te je rutinski set priveo kraju. U trećem setu Gaćina je zaigrao znatno bolje, ali je Samsonov na kraju ipak riješio treći set u svoju korist s 15:13 za izjednačenje rezultata u meču.
U prvom setu Tomislav Kolarek je sjajno krenuo protiv Pavela Platonova, te je vrlo brzo poveo sa 7:3. Platonov tada radi seriju od 5:1, sustiže Kolareka kod rezulata 8:8, nakon čega drži konce igre do kraja seta za konačnih 11:9. U drugom setu drama. Igralo se poen za poen do 7:7, nakon čega Koalrek radi seriju od 3:0 za 10:7. Platonov se nije predavao, izjednačio je omjer na 10:10, ali je Kolarek u tim trenucima ipak zadržao mirnoću te je izjednačio omjer u setovima. U trećem setu Platonov se vrlo brzo odlijepio, poveo s 4:0 te niti u jednom trenutku Kolarek nije ozbiljnije zaprijetio Platonovu. Platonov je s 11:5 riješio treći set u svoju korist. U četvrtom setu Kolarek je održavao kakvu-takvu prednost do 7:5, nakon čega nije izdržao pritisak. Serijom od 6:1 Platonov je doveo Bjelorusiju u vodstvo od 2:1.
Tan je krenuo vrlo nervozno protiv Samsonova, što je Bjelorus iskoristio na najbolji mogući način. Vrlo brzo je poveo s 8:2, ali se Tan nije predavao. Tan je došao na zaostatak od 7:9, ali više nije mogao. Međutim, upravo taj rezultatski povratak u setu vratio je Tana i igrački u meč. U drugom setu do 6:6 igralo se poen za poen nakon čega tan serijom 3:0 odlazi na 9:6, te rješava taj set u svoju korist s 11:7. U trećem setu Samsonov je polako gradio prednost, ne dopustivši Tanu niti u jednom trenutku da ozbiljnije zaprijeti. Samsonov je riješio treći set u svoju korist rezultatom 11:8.
U četvrtom setu Tan je sjajno krenuo. Poveo je s 5:1, ali je Samsonov serijom od 4:0 vrlo brzo uhvatio priključak. Samsonov je vrlo brzo poveo s 9:7, ali je Tan izjednačio rezultat na 9:9. Nakon toga gledali smo pravu malu sportsku dramu. Samsonov je iskoristio treću meč loptu za konačnih 15:13, ali je Tan, nažalost, u međuvremenu propustio dvije set lopte za izjednačenje u setovima.
Hrvatskoj je tako ostala borba za redoslijed od petog do osmog mjesta. Ekipni dio EP-a završava danas, a od utorka počinje pojedinačni dio.