Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nagradu za životno djelo dobila ražanačka učiteljica Marija Edvigi Hilje

06.10.2013. 22:00
Nagradu za životno djelo dobila ražanačka učiteljica Marija Edvigi Hilje


U planu nam je izgradnja dječjeg vrtića u Ražancu, nove škole sa sportskom dvoranom u Radovinu te sličnom dvoranom u Ražancu, priključak na vodovod Radovina, Jovića, Jordana i Stojića, izgradnja kanalizacije i odvodnje za početak u Ražancu, Rtini, Ljupču i Ljubačkim Stanovima. Treba staviti u funkciju zonu tihog obrta Vukovac kod Ražanca, kazao je načelnik Miletić


Mještani općine Ražanac nizom manifestacija i liturgijskih slavlja obilježili su Dan općine i blagdan nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija. Svečanost je počela u jutarnjim satima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulog hrvatskog branitelja u Domovinskom ratu Stipana Dundovića u mjestu Radovin te ispred spomen-obilježja Galebovi u centru Ražanca. Općinsko izaslanstvo predvodili su općinski čelnici načelnik Nikola Miletić, predsjednik Općinskog vijeća Ražanac dr. Nediljko Jović i donačelnik Dragutin Miočić.
Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u dvorani obnovljene knjižnice “Juraj Baraković” u centru Ražanca koja je za ovu prigodu bila ukrašena općinskim i državnim znamenjem.
O budućim pravcima razvoja govorio je općinski načelnik Nikola Miletić.
 – Zahvaljujem vam se što ste se u ovako velikom broju odazvali našem pozivu da svojom nazočnošću uveličate proslavu Dana općine i blagdana naše nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija. Kada smo zajedno sa svojim suradnicima iz HSP-a AS prije dobili mandat i odgovornost da vodimo Općinu nismo u taj projekt ušli iz osobnih i sličnih ponuda već smo bili uvjereni da se može napraviti više i bolje nego što je to rađeno do sada. To ćemo narednih godina svakako i dokazati kroz projekte koje planiramo ostvariti, a oni se prvenstveno ogledaju kroz stvaranje pretpostavki našoj mladeži i mladim obiteljima da ovdje nađu zaposlenje i da ne odlaze više trbuhom za kruhom u svijet. 1991. godine naša općina je brojila 3.600 stanovnika, a na zadnjem popisu bilo nas je 2.900 što je zabrinjavajuće. Nadalje, u planu nam je izgradnja dječjeg vrtića u Ražancu, nove škole u Radovinu sa sportskom dvoranom te sličnom dvoranom u Ražancu, priključak na vodovod Radovina, Jovića, Jordana i Stojića, izgradnja kanalizacije i odvodnje za početak u Ražancu, Rtini, Ljupču i Ljubačkim Stanovima. Treba staviti u funkciju zonu tihog obrta Vukovac kod Ražanca i tako redom, kazao je načelnik Miletić dodajući kako za sve navedene projekte uglavnom posjeduju projektno-tehničku dokumentaciju. Kao prioriteti su istaknuti i poljoprivreda, turizam, vinogradarstvo te maslinarstvo.
Čestitku Ražančanima za njihov Dan općine u svoje osobno te u ime župana Stipe Zrilića i svih županijskih službi prenio je s govornice dožupan Rudolf Dvorski.
Svečana sjednica okončana je uručivanjem ovogodišnjih općinskih priznanja nagrađenim laureatima. Tako je iz ruku načelnika Miletića i predsjednika OV-a Jovića plaketu Općine za životno djelo na prigodan način primila umirovljena dugogodišnja ražanačka učiteljica Marija Edvigi Hilje. Ista nagrada dodijeljena je KUD-u Sv. Šime iz Rtine dok je Jure Matak odlukom općinskog načelnika odlikovan grbom Općine Ražanac.