Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Tisuće pasa ptičara iz cijelog svijeta dolaze u Zadar

06.10.2013. 22:00
Tisuće pasa ptičara iz cijelog svijeta dolaze u Zadar


U Zadru i Ninu se od 22. do 27. listopada održavaju tri značajne kinološke manifestacije u kojima će sudjelovati više tisuća pasa engleskih i kontinentalnih ptičara svih pasmina


Ninu i Zadru pripala je čast da ove godine budu domaćini triju značajnih međunarodnih kinoloških manifestacija.
Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, Zadarske županije i gradova Zadra i Nina, a u organizaciji Svjetske kinološke federacije, Hrvatskog kinološkog saveza iz Zagreba te u suorganizaciji domaćina Kinološkog društva Dalmatinski pas iz Zadra i ninskog Lovačkog društva Jarebica od 22. do 27. listopada održat će se tri značajne kinološke manifestacije u kojima će sudjelovati više tisuća pasa engleskih i kontinentalnih ptičara svih pasmina i njihovih vodiča iz cijelog svijeta.
22. i 23. listopada održava se Mediteranski kup pasa ptičara, a od 24. do 27. listopada Svjetsko prvenstvo u radu pasa ptičara te lovno-kinološki Kup sveti Hubert.
Otvorenje je na rasporedu 22. listopada u kompleksu zadarske turističke kuće Borik svečanim defileom i postrojavanjem reprezentacija sudionica. Zastor na sva događanja spustit će se 27. listopada u hotelu Funimation kada će se uz svečanu večeru objaviti rezultati i dodijeliti priznanja i nagrade najuspješnijim natjecateljima.
O kakvom je velikom događaju riječ potvrđuje činjenica da se u Organizacijskom odboru uz predsjednika FCI-a Petera Bahlkea, počasnog predsjednika Luca Bortolia i tajnika Domenica Coradeschia nalazi još 26 članova iz Italije, Njemačke, Brazila, Francuske, Engleske, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Grčke, Austrije, Belgije, Islanda, Španjolske…. Na natjecanju će suditi neki od najboljih svjetskih kinoloških sudaca kao što su Francesco Balducci, Marcel R. Fricker, Henrik Standerskjold Nordenstam, Anne Brigitte Du Fay de Lavallaz, Sakis Poinireas i Klaus Peter Faerber.