Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Koncert sevdaha Zrinke Posavec i Zvjezdana Ružića

06.10.2016. 22:00
Koncert sevdaha Zrinke Posavec i Zvjezdana Ružića


U Muzeju antičkog stakla u utorak, 11. listopada s početkom u 20 sati održat će se koncert sevdaha pjevačice Zrinke Posavec i pijanista Zvjezdana Ružića.
Bit će to koncert kojim će se najaviti Koncertna sezona Zadar 2016. /17., koja službeno počinje dva dana kasnije u crkvi sv. Donata i to  koncertom Zbora Hrvatske radiotelevizije. Pod ravnanjem dirigenta Tonćija Bilića Zbor će održati cjelovečernji koncert posvećen Igoru Kuljeriću, jednom od najznačajnijih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća, koji se školovao u Zadru i uz koji je do smrti, prije 10. godina, uvijek bio usko i emotivno vezan.
Zrinka Posavec, diplomirana je pjevačica s Muzičke akademije u Zagrebu, koja se odnedavno hrabro upustila u svoju dosad najveću pustolovinu – izvođenje sevdalinki i starogradskih pjesama. Kritika je opisuje ovako:
„Zrinkine interpretacije nude publici sasvim drugi pogled u svijet etno glazbe… Oko njezina lijepog i gipkog vokala ispleli su se originalni aranžmani tradicijskih sevdalinki… Njezin prvi album Pantomima ozbiljno figurira kao jedan od najboljih albuma ove godine…”
Zrinka će nastupiti s pijanistom Zvjezdanom Ružićem, jednim od najboljih jazz pijanista mlađe generacije u Hrvatskoj. Ovo dvoje glazbenika poznati su po intimističkim i osuvremenjenim interpretacijama te uvijek atraktivnom i emocionalno nabijenom repertoaru.
Ulaz na koncert je slobodan.