Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Glazbena poslastica – trombonist Joe Fiedler u Arsenalu

Autor: Irena Jurjević

06.11.2008. 23:00
Glazbena poslastica – trombonist Joe Fiedler u Arsenalu

Foto: Adam VIDAS



Koncerti su i dalje zaštitni znak Arsenala u studenome, najavljeno je na jučerašnjem “Doručku u Arsenalu”. 
Prvi koncert održat će dobro znani gost Zadra Hari Rončević, a u studenom ljubitelje jazza očekuje koncert Joea Fiedlera – jednog od najpoznatijih svirača trombona u SAD-u. Zimske večeri u Arsenalu nadopunit će i “After work time” svakog četvrtka od 18 sati. Ovog studenoga ne propustite humanitarni koncert “Simpy the best – Tribute to Gregi” koji će se održati u nedljelju 23. studenog, s početkom 22 sata. Kao i prošle godine, udruge Za Druga i Propela u Arsenalu organiziraju humanitarni koncert u spomen na DJ-a i ljubitelja glazbe, Branka Grgurića – Gregija. Koncert će održati Neno Belan & Fiumens s gostima, a sav prihod od prodanih ulaznice, kao i ranijih godina, namijenjen je kupnji uređaja za praćenje vitalnih funkcija novorođenčadi zadarskoj Općoj bolnici. Cijena ulaznice iznosi 60 kuna u pretprodaji te 70 kuna na dan koncerta, a ulaznice će biti u prodaji u Arsenalu, Kultu, Maraschinu, Daliju i Tenisu. 
 Hari Rončević nakon uspješnog koncerta održanog prije dvije godine, u Arsenalu ponovno gostuje u petak, 14. studenog s početkom u 21.30 sati. Široj javnosti prvi se put predstavio 1994. godine na Melodijama Hrvatskog Jadrana, kada je za svoju pjesmu Getanin osvojio 1. nagradu struke, ali i simpatije publike. Nakon kompilacije Harijevih 16, koja je obuhvatila najbolja ostvarenja s početka Harijeve karijere, uslijedili su albumi “Dok si uz mene”, koncertni album “Hari u HNK”, još uvijek aktualni studijski album “Jučer, danas…?”, i kompilacija “Balade-the best of”. Miljenik zadarske publike i ovoga puta najavljuje koncert o kojem će se dugo pričati. Cijena ulaznice iznosi 50 kuna u pretprodaji te 60 kuna na dan koncerta.
 Kao što smo već spomenuli na početku u Arsenaku u studenome gostuje trombonist Joe Fielder koji u Zadar dolazi nakon nastupa na zagrebačkom N.O. Jazz festivalu. Felder će u Arsenalu nastupiti u nedjelju, 16. studenog s početkom u 20 sati, a njega će na kontrabasu pratiti John Herbert te Michael Sasin na bubnju.
– Njegovo bogatstvo u diskografskoj industriji očituje se u više od 70 sudjelovanja na raznim albumina, a u tri se pojavljuje i kao nositelj. Posljednji album Joe Fiedler Trio The Crab (Clean Feed) izašao je 2007. godine te je oduševio kritičare. Ne propustite ovu pravu glazbenu poslasticu u Arsenalu, poručila je glasnogovornica Arsenala Ira Knežević-Morožin.
 Posjetitelje očekuju i nedjeljne večeri uz plesni klub Samba i Tempo bend i u studenom, a prva plesna večer začinjena vinom održati će se već ove nedjelje, s početkom od 17 sati kada će se promocijama vina proslaviti Martinje – fešta vina.
 “After work time” večeri svakog četvrtka od 18 do 22 sata, zamišljene su kao neformalna druženja zaposlenih Zadrana, vrijeme razmjene korisnih informacija te opuštanja uz čašu vina.
 Arsenal će biti zatvoren od 13 sati u subotu do nedjelje u 11 sati. Za Božić u Arsenalu već tradicionalno gostuje klapa Intrade, dok će za novogodišnju veselicu biti zaduženi Gustafi.