Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Očekujem najmanje bod protiv Osijeka

Autor: Drago Bajković

06.11.2008. 23:00
Očekujem najmanje bod protiv Osijeka

Foto: Vedran SITNICA



Očito im je i samopouzdanje nakon ove gostujuće pobjede u Vinkovcima naraslo. Smatram da će nas dočekati nešto opuštenije i možda unaprijed proglasiti pobjedu. To bi nam išlo u prilog i mogli bismo to iskoristiti, kazao je Župan


Nekako se čini da tekući tjedan nije nikada bio mirniji na Stanovima. Nakon prošlotjednog remija sa Slaven Belupom nogometaši Zadra, pod ravnanjem trenera Ivice Datkovića, pripremaju se za teško gostovanje u Gradskom vrtu. Osijek je u prošlom kolu doslovno pregazio Cibaliju na njihovom terenu i s velikim samopouzdanjem očekuju nedjeljni ogled sa Zadrom. Čini se da se obje momčadi dižu nakon velike krize koja ih je tresla u startu prvenstva. Zadrani se još uvijek nalaze na posljednjem mjestu, dok su Osječani peti na ljestvici s 18 osvojenih bodova. S obzirom na formu obje momčadi za očekivati je da će u nedjelju gledatelji moći vidjeti zanimljiv dvoboj ova dva suparnika. Dragan Župan se nakon odrađene kazne zbog tri žuta kartona (također i Ninoslav Parmaković) vraća u konkurenciju za sastav Zadra u Gradskom vrtu.
– Najgore mi je kada moram gledati utakmicu s tribine. Tako je bilo i protiv Slaven Belupa, trese me nervoza i kao da imam grop u želucu. Nervozu počnem osjećati dan prije utakmice, a posebno je izražena kada moji suigrači istrče na zagrijavanje. Eto i to je prošlo, nekako sam izdržao kaznu i sada sam ponovno u konkurenciji – kazivao je jučer ujutro Župan.
Kraj krize
Remi protiv Slaven Belupa vidi kao pozitivan rezultat iako se i on nadao da bi Zadar mogao ugrabiti puni plijen.
– Slaven Belupo je drugi na ljestvici i to nije slučajnost s obzirom da imaju odličnu momčad. Naravno da smo se nadali kako bismo ih mogli pobijediti, ali utakmica se tako razvijala da smo na kraju sretni što smo osvojili taj bod. Imali smo više prigoda od Koprivničana, ali njihov vratar Rodić stvarno je radio čuda na vratima. Na kraju možemo biti sretni što je Batur onako znalački pogodio iz slobodnjaka i donio nam bod koji puno znači za samopouzdanje. Četiri kola nismo poraženi i vjerujem da ćemo nastaviti taj pozitivni niz i u Osijeku.
Župan smatra da je kriza Zadra stvar prošlosti, ali ne dvoji da je još puno posla pred njima kako bi se pomakli s te posljednje pozicije na ljestvici.
– Sve se okrenulo nakon te utakmice s Varteksom. Tu nas je utakmicu nakon ostavke Dalibora Zebića vodio Zvone Jurić. Kao da se dogodio neki klik u našim glavama i uspjeli smo, istini za volju teško, ali ipak uspješno prebroditi to kolo. Nakon toga je došao trener Ivica Datković i s većim samopouzdanjem nakon prve pobjede išli smo na gostovanje u Zagreb. I tamo smo uspjeli ostati neporaženi iako smo imali priliku uzeti i sva tri boda. O utakmici s Hajdukom ne treba trošiti više riječi, nakon puno godina uspjeli smo ih pobijediti na Stanovima i ta pobjeda ima veliku težinu za nas. Samopouzdanje i motiviranost su na visokom nivou i smatram da je samo pitanje vremena kada ćemo napustiti to zadnje mjesto na ljestvici. Možda već u idućem kolu, tko zna.
Pobjeda, tko zna
Osječani su “zgazili” Cibaliju na njihovom terenu i rasterećeni dočekuju Zadar.
– Uvjerljivo je Osijek nadigrao Vinkovčane o čemu svjedoči i rezultat. I oni su loše započeli prvenstvo i nakon ostavke Ilije Lončarevića krenuli s boljom igrom i rezultatima. Sada su već peti na ljestvici. Očito im je i samopouzdanje nakon ove gostujuće pobjede naraslo. Smatram da će nešto opuštenije dočekati nas i možda unaprijed proglasiti pobjedu. To bi nam išlo u prilog i mogli bismo to iskoristiti.
Ne sumnja da će za pozitivan rezultat u Osijeku trebati itekako natopiti dres znojem.
– Samo maksimalnim angažmanom i borbenošću možemo ostvariti pozitivni rezultat u Gradskom vrtu. Idemo u Osijek s ciljem da ostanemo neporaženi, ali tko zna, možda je upravo ovo kolo ono u kojem bi nam se mogla dogoditi gostujuća pobjeda. Nekako ima dobar osjećaj, ali… Siguran sam da će trener Datković spremiti najbolju taktiku s kojom bismo mogli do bodova u Osijeku i pjevajući put Zadra iz Slavonije – kazao je na kraju razgovora Župan.


S GLEŽNJEM SVE U REDU




Dragan Župan dugo je vukao ozljedu gležnja desne noge. Sada je napokon sve u redu i Župan trenira punim intenzitetom.
– Činjenica je da me ta ozljeda gležnja vratila dosta unatrag. Na svu sreću sada je sve u redu i treniram punim intenzitetom. Istini za volju osjetim da me ponekad još štrecne, ali ne predstavlja mi nikakve probleme dok treniram i igram. Vjerujem da ću u sljedećim kolima pokazati sve što znam i ponovno pružati onakve predstave kakve sam pružao u dresu Zadra.