Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ovo se moralo dobiti

Autor: Viktor Bogut

06.11.2008. 23:00
Ovo se moralo dobiti


U dosadašnjem dijelu prvenstva sastali smo se s najjačim momčadima u ligi. Od tri najbolje momčadi, protiv dvije smo izvukli pobjede. Sada nas očekuje nešto lakši raspored – istaknuo je trener Donata Denis Karlović


Nisu stolnotenisači Donata imali problema da svladaju Industrogradnju u Zagrebu. Nekad veliki derbi, ove sezone ne može opravdati “staru slavu”. Zagrebačka momčad je samo u odnosu na prošlu sezonu ostala bez dva najbolja igrača, Borne Kovača i Tomislava Japeca. A ove sezone im prvu trojku čine, nekada veliki talent Maro Mileusnić, Luka Fučec i Slovenac Saša Ignjatovič. Premalo da bi se moglo ugroziti jaku zadarsku momčad. Recept za pobjedu nije novi. Kinez Jia Zheng igrao je na mjestu prvog igrača, što mu je donijelo dvije partije koje je on dobio. Jednu je dodao Davor Karlović, a četvrti bod je stigao nakon susreta parova. Takav način već godinama dobro funkcionira i, osim u derbi utakmicama, trener Donata Denis Karlović rijetko mijenja postavu.
– Mi smo jača momčad od njih i ovu partiju smo trebali dobiti – kazao je trener Donata Denis Karlović, nakon što su njegovi igrači izvukli dva boda i ostali nadomak vrha prvenstvene ljestice, sa samo jednim porazom manje od Zagreba.
– U dosadašnjem dijelu prvenstva sastali smo se s najjačim momčadima u ligi. Od tri najbolje momčadi, protiv dvije smo izvukli pobjede, a jedino smo poraženi u prvom kolu na gostovanju kod Zagreba, no tada smo igrali bez Jia Zhenga.
Do kraja prvog dijela prvenstva preostaju vam nešto lakše utakmice?
– U tim dvobojima nikako ne smijemo sebi dopustiti kiks. Sada nam je cilj završiti prvi dio sezone sa samo jednim porazom, što bi bio odličan rezultat.
A onda bi u prvom kolu nastavka prvenstva kod kuće dočekali Zagreb. Tada bi čak mogli i hvatati razliku od 4:1, koja, doduše, i nije toliko mala.
– S tim dvobojem se ne opterećujemo. Zagreb je i dalje najjača momčad lige i daleko najveći favorit za osvajanje titule. Sigurno da bi bilo dobro završiti prvi dio prvenstva samo s jednim porazom, a onda pokušati u svojoj dvorani protiv Zagreba ostvariti povoljan rezultat. No, taj dvoboj je još daleko.
Sada slijede tri tjedna stanke. Ponovno ostajete bez Zhenga na treninzima.
– On odlazi na pripreme kinske reprezentacije, što je odlično za njega i za klub. Malo tu pati Davor Karlović koji ostaje bez najjačeg sparing partnera – istaknuo je zadarski strateg.