Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Novi Višnjik za dva boda

Autor:

06.11.2009. 23:00
Novi Višnjik za dva boda

Foto: Filip BRALA



Pokažemo li angažman kao u prva dva kola, imamo se pravo nadati pobjedi – kaže trenerica Marija Mazija
U dvorani 3 ŠRC Višnjik košarkašice Zadra večeras (19) će s Croatijom 2006 odigrati drugu zaredom domaću prvenstvenu utakmicu. Nakon uspješno apsolviranog zaostalog susreta s ekipom Trešnjevke, Zadranke se i u trećem kolu A-1 lige nadaju pobjedi, a kako ju ostvariti, odgovorila nam je njihova trenerica Marija Mazija.
– O igri Croatije u ovoj sezoni zasad znamo samo po rezultatima iz prva dva kola, međutim njihove nam igračice nisu nepoznanica. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja bi i ove godine mogla konkurirati u Ligi za prvaka. Uz njihovu visinu i brzu igru, treba napomenuti i da su ove godine pojačane odličnom Nikolinom Ilijanović – članom hrvatske reprezentacije. Ovotjedne treninge podredile smo spomenutom susretu, a uz njih smo odradile i trening utakmicu s kadetima Borika. Takve ćemo utakmice prakticirati i u budućnosti jer nam je igranje s njima odlična priprema za nastavak prvenstva. S obzirom na naš nedostatak visine, s Croatijom će sigurno biti teže nego protiv Trešnjevke, no pokažemo li angažman kao u prva dva kola, imamo se pravo nadati pobjedi – kaže Marija Mazija.
Zagrepčanke su u drugom kolu slavile svladavši ekipu Požege(72:68), a večeras bi im se Mazijine košarkašice trebale suprotstaviti bez Lare Majstorović.
– Lara je cijeli tjedan imala problem s virozom, tako da je izglednije da večeras neće nastupiti. Žao mi je jer se radi o našem vrijednom pojačanju, no nadam se da će se Akšamović uspješno nositi s njihovim visokim igračicama. Ona se zasad vrlo dobro uklopila u ekipu – dodala je Mazija.
Raspored 3. kola: Zadar – Croatia 2006, Plamen Požega – Agram, Split – Studenac Omiš, Biska Pula – Mursa.


Kadetkinje prije seniorki


Prije susreta Zadra i Croatije 2006 planirana je i revijalna utakmica pretkadetkinja i kadetkinja košarkašica Zadra, a iz kluba poručuju da se nadaju opet dobrom odazivu publike.