Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Šale: “Ne bojim se ni Kalmete ni Livakovića”

06.11.2011. 23:00
Šale: “Ne bojim se ni Kalmete ni Livakovića”


Nakon Tuđmanove smrti došli su Europejci, danas stalni gosti hotela Remetinec. Mi znamo da HSP neće pobijediti na izborima. Isto tako znamo da HSP neće formirati Vladu. Ali Hrvatska će s nama dobiti zastupnike koji će uvijek štititi interese Hrvatske i hrvatskog naroda, kazao je Šale


HSP je svoj program i ljude u 9. izbornoj jedinici predstavio u petak navečer u školi u Bibinjama. Okupili su se pristaše stranke, no neki su se, kazao je uvodničar Petar Šimunić, i sakrili.
– Očito je da neki špijaju iza zidova i čekaju što ćemo reći, broje koliko nas je. Trebalo nas je biti i više, a ovo je razlog zbog kojega neki nisu došli.
Nositelj liste HSP-a za devetu izbornu jedinicu je Mirko Čondić, umirovljeni pukovnik HV-a.
Čondić: Ne slušamo naloge Haaga
– Umjesto da je procvala u zemlju blagostanja, Hrvatska je postala poligon za iživljavanje kleptomana svih vrsta. HSP je drukčiji. Na nalog Bruxellesa, Haaga i Londona da sjednemo, mi ustajemo, kazao je Čondić i u nastavku svog obraćanja istomišljenicima “pljačkaše hrvatske države” nazvao “torbarima”.
Na tribini HSP-a jedan od govornika bio je i Petar Šale, bivši HDZ-ovac koji je, kako je istaknuto, prije dvadesetak godina upravo u Bibinjama osnivao HDZ.
– Stvorili smo državu krvavo. Nakon Tuđmanove smrti došli su Europejci, danas stalni gosti hotela Remetinec. Ovi izbori predstavljaju prekretnicu u hrvatskoj povijesti. Mi znamo da HSP neće pobijediti na izborima. Istio tako znamo da HSP neće formirati Vladu. Ali Hrvatska će s nama dobiti zastupnike koji će uvijek štititi interese Hrvatske i hrvatskog naroda, kazao je Šale i istaknuo kako se INA po zakonu mora vratiti u hrvatsko vlasništvo.
– Ugovor o prodaji INA-e bit će ništavan kad se dokaže nezakonita prodaja i ona nakon toga mora ostati u hrvatskim rukama.
Srušimo kriminal
Šale je kazao i kako je socijaldemokracija samo blaži oblik komunizma.
– Mi moramo biti jezičac na vagi koji će odlučivati o bitnim stvarima za Hrvatsku. Na skorašnjem referendumu se moramo maksimalno angažirati protiv te Europe.
Prozvao je svoje dojučerašnje stranačke kolege.
– Dajte glas heroju Domovinskoga rata i listi HSP-a da srušimo kriminal koji su razni zadarski nositelji lista do sada radili u 9. izbornoj jedinici. Mi svi znamo tko su, da ne spominjem imena, iako se ne bojim ni Kalmete ni Livakovića ni sličnih, zaključio je Šale, čija je stranka u Zadru u koaliciji s HDZ-om.