Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nećemo zbog crpne stanice rušiti cijeli drvored

Autor: Irena Jurjević

06.11.2012. 23:00
Nećemo zbog crpne stanice rušiti cijeli drvored

Foto: Zvonko KUCELIN



Zbog radova u Ulici kralja Dmitra Zvonimira promet će se s Poluotoka naredna tri mjeseca preusmjeravati prema zgradi Peglica, a ona vozila koja budu dolazila iz smjera plaže Kolovare preusmjeravat će se prema obližnjem kružnom toku
Radi se o jednom  jedinom stablu koje smo morali srušiti zbog crpne stanice, nećemo rušiti cijeli drvored, kazao je jučer ujutro  direktor Odvodnje Grgo Peronja, upitan o radovima u  Ulici kralja Dmitra Zvonimira pored Elektre koja je  zbog radova na cjevovodu i  novoj crpnoj stanici od jučer  zatvorena za sav promet.  Naime, kako crpna stanica  ne može biti locirana na cesti, a ni ispod objekta, morali  su odabrati neutralan dio  oko nogostupa, pojasnio je  Peronja dodajući da rupa koja je potrebna za crpnu stanicu obuhvaća i korijen tog  stabla koje jednostavno to  potkopavanje ne bi moglo  preživjeti.
Spomenuta cesta od Foše  prema zgradi Elektre i plaži  Kolovare, bit će zatvorena za  sav promet do kraja siječnja  sljedeće godine. Razlog je  gradnja cjevovoda i crpne  stanice kojima će se riješiti  postojeći ispusti na tom području. Radi se o jednom  projektu od ukupno njih  osam koliko ih je zajednički  dogovoreno između Grada  Zadra, Hrvatskih voda i Odvodnje. On se sastoji od spomenute crpne postaje Ravnice s pripadajućim cjevovodima u Ulici kralja Dmitra  Zvonimira, zbog čega će se  promet s Poluotoka naredna  tri mjeseca preusmjeravati  prema zgradi Peglica, a ona  vozila koja budu dolazila iz  smjera plaže Kolovare preusmjeravati prema obližnjem  kružnom toku.