Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Volio bih nastupiti protiv “kockastih” na Kantridi

Autor: Drago Bajković

06.11.2012. 23:00
Volio bih nastupiti protiv “kockastih” na Kantridi

Foto: PIXELL



Nikomu ne želim da se ozlijedi, ali moram priznati da je kod mene želja ogromna i da bih dao sve od sebe da nastupim u toj utakmici – kazao je Begonja


Svoj potencijal pokazao je u prošloj sezoni i izazvao zanimanje mnogih klubova. Dospio je u U-19 selekciju Hrvatske i nazirala se velika karijera. Kao i kod svakog mladog igrača bilo je dosta oscilacija u njegovoj igri i mladi kockasti su se izgubili iz vidokruga. Posljednjim nastupima u dresu Zadra ponovno je izazvao zanimanje pa je prije nekoliko dana osvanula vijest da je na širem popisu U-21 reprezentacije koja ubrzo odlazi na turneju u Australiju. Nova “nagrada” stigla je u vidu “pretpoziva” za momčad HNL-a, koja će se sljedeće srijede sučeliti najjačoj izabranoj “kockastoj” vrsti u Rijeci. Motiva u svakom slučaju ne manjka, prije svega da u dresu Zadra pokuša zajedno sa svojom momčadi isplivati iz teške situacije u kojoj se prvoligaš sa Stanova trenutačno nalazi.
– Posljednjih dana mi se događaju lijepe stvari, još da krene mom Zadru i sve će biti na mjestu – kazivao je jučer dobro raspoloženi Luka Begonja.
Sreća i nesreća
– Sretan sam zbog činjenice da sam se zajedno sa svojim suigračem Antom Sarićem našao na širem popisu U-21 reprezentacije koja se sprema za turneju po Australiji. Nekoć sam bio član U-19 reprezentacije, a onda me neko vrijeme nije bilo među kockastima. Činjenica da se nalazim na širem popisu jako me razveselila, jer nema većeg ponosa nego zaigrati za hrvatsku reprezentaciju.
To je, svakako, veliki poticaj za ovog mladog igrača od kojeg se očekuju velike stvari u budućnosti.
– Sigurno, ovaj poziv me dodatno motivira i daje mi poticaj da nastavim raditi još jače i bolje. Jer bez rada neće biti niti rezultata. Svjestan sam da moram još puno napredovati i da će trebati još puno odricanja da bih ostvario sve ono što realno mogu, i što i sam očekujem od sebe.
Činjenica da ga je izbornički trojac uvrstio u pričuvu momčadi HNL-a, koja će se sljedeće srijede suprotstaviti “kockastima” na Kantridi, nije ga ostavila ravnodušnim.
– Naravno da sam zadovoljan i zbog te činjenice. Volio bih više od ičega zaigrati na Kantridi protiv naših “kockastih” i vidjeti gdje se trenutačno nalazim i koliki su moji dosezi. Za sada se nalazim među “četvorkom” koja čeka da netko otpadne s popisa da bih na njega upao. Naravno, nikomu ne želim da se ozlijedi, ali moram priznati da je kod mene želja ogromna i da bih dao sve od sebe da nastupim u toj utakmici.
Begonja je svjestan da ga samo konstantno dokazivanje u dresu Zadra može dovesti među mlade “kockaste”.
Pobijediti “farmaceute”
– Nažalost trenutačno nam ne ide, posljednji smo na ljestvici. Dajemo sve od sebe i mišljenja sam da nakon lošeg ulaska u prvenstvo sada igramo puno bolje, međutim, još uvijek nas ne prate rezultati. Utakmica na Maksimiru u kojoj smo izbacili Dinamo dala nam je dodatno samopouzdanje i pokazala da možemo igrati i protiv najjačih. To moramo iskoristiti u nastavku prvenstva. Osobno, svjestan sam da iz utakmice u utakmicu moram davati sve više i više, prije svega da se Zadar izvuče iz ove teške situacije. A kao nagrada bi tada stigao, sigurno, i poziv izbornika za kvalifikacije U-21 reprezentacije.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU