Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Škabrnja i Vukovar potpisuju Povelju prijateljstva

06.11.2013. 23:00
Škabrnja i Vukovar potpisuju Povelju prijateljstva


Grad Vukovar i Općina Škabrnja uskoro će potpisati Povelju prijateljstva, čime će se još više produbiti odnos ova dva stradalnička mjesta iz Domovinskog rata. Škabrnja i Vukovar na isti dan, 18. studenoga, obilježavaju stradanja iz 1991. godine – padom potpuno uništenog Vukovara na taj je datum okončana tromjesečna opsada i granatiranje grada, dok je u Škabrnji JNA pod zapovjedništvom Ratka Mladića ušla u Škabrnju i počinila stravičan pokolj civila.
Potpisivanje povelje dogovoreno je za dvodnevnog posjeta Škabrnjana Vukovaru. Načelnik Općine Nediljko Bubnjar i veterani HNK Škabrnja bili su posebni gosti veterana HNK Radnički, s kojim su odigrali prijateljsku utakmicu.
U sklopu programa gosti iz Škabrnje obišli su sva značajna mjesta iz Domovinskog rata u Vukovaru, a zatim ih je u gradskoj vijećnici primio gradonačelnik Željko Sabo sa svojom prvom zamjenicom Danijelom Stanković. Gradonačelnik Sabo istaknuo je, među ostalim, kako ima puno poveznica i razloga za inicijativu koja bi u konačnici značila skoro potpisivanje Povelje, što je od svih nazočnih pozdravljeno s posebnim zadovoljstvom.
– I sami smo na tragu takve odluke koju očekujemo već do kraja ove godine. Jedinstvena je želja stanovnika Škabrnje da moramo proširiti prijateljstvo i svekolike veze između dvije hrvatske rane, dva hrvatska sunca, Vukovara i Škabrnje, rekao je načelnik Škabrnje Nediljko Bubnjar.