Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Završavaju li ulovljeni psi u kineskim restoranima?

06.11.2013. 23:00
Završavaju li ulovljeni psi u kineskim restoranima?


Svaki pas je registriran. Radi se o jako ozbiljnom čovjeku, pa mislim da nema smisla proizvoditi neke nebulozne zaključke, odogovorio je Pešut Rubeši


Na listi za financijske “rezove” u 2013. godini našao se prijedlog Izmjena i dopuna Programa potreba za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra. Osim što su oporbeni vijećnici sa žaljenjem prokomentirali smanjenje sredstava za pomoć potrebitim sugrađanima, na red je ponovno došao azil za životinje.
Vijećnica SDP-a Irena Dragić upitala je Marija Pešuta, pročelnika nadležnog odjela, odustaje li Grad Zadar od gradnje azila za napuštene životinje, na što je dobila odgovor kako je pola milijuna eura, koliko bi Grad trebao izdvojiti za zemljište, preskupo.
– Mi smatramo da je gradnja azila na području grada Zadra jedna svijetla točka. Ne Morske orgulje i pola Pozdrava Suncu, već upravo ovo, jer se na taj način psi ne bi ubijali, oštro se vladajućima s govornice obratio Ante Rubeša, vijećnik Akcije mladih, prokomentiravši kako je Grad “nekakvoj tamo barabi dao da skuplja napuštene pse”, poigravši se tako s prezimenom veterinara (Predrag Baraba) koji je dobio posao zbrinjavanja napuštenih pasa u Zadru.
– Ako ih nitko ne udomi, psi se eutanaziraju. Zanima me, postoji li nekakav registar ulovljenih pasa i fotografira li ih itko? Kako sa sigurnošću možete tvrditi da te iste ulovljene pse, za koje taj veterinar dobije 1.900 kuna po komadu, on opet ne pusti van, ulovi i naplati još jednom, ili ih proda nekom od kineskih restorana, zapitao je Rubeša.
– Udruge koje se bave za dobrobit životinja trebale bi se pokrenuti i drugačije organizirati, educirati javnost te se pokrenuti u promidžbi udomljavanja i slično. To bi trebala biti uloga tih udruga. Svaki pas je registriran. Radi se o jako ozbiljnom čovjeku, pa mislim da nema smisla proizvoditi neke nebulozne zaključke – odgovorio je Pešut.