Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Do jutra slavili uz rock’n’roll, pivo i – sarmu

06.11.2016. 23:00
Do jutra slavili uz rock’n’roll, pivo i – sarmu


Deseti rođendan jednog moto kluba nije mala stvar, a s tim se slažu i pripadnici zadarskih Beštija koji su upravo u ovu subotu proslavili veliki rođendan. Bajkeri iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, koji od ranije znaju kako naše Beštije znaju slaviti, nisu htjeli propustiti priliku da se zabave i čestitaju svojim prijateljima te se nekoliko desetaka njih u Zadru počelo okupljati već u petak navečer.
Na mjestu zabave, kafiću D8, na dan ovog izdanja Winter partyja prvi gosti počeli su pristizati već u podne, a zabava se nastavila sve do jutra idućeg dana. Za dobru atmosferu pobrinuli su se Elly i Fijasko bend iz Bihaća, a performans je izvela plesačica Hanny.
Obično je da se na ovakvim susretima kuhaju gulaš ili fažol i kobasice, ali budući da Beštije nisu obični moto klub, oni kuhaju – sarmu. Uz, naravno, kobasice i ostalo meso na grillu. Tako je bilo i ovaj put. Lonac od 50 litara sarme krčkao je satima, a iz njega se širio miris mesa i kiselog zelja, pa nije ni čudo da je upravo sarma prva „nestala”.
Dvadesetak članova Beštija sve za ovaj party pripremili su u nešto više od jednog dana.
– Uhodani smo već, nakon ljetnog Partija na Puntamici koji traje tri dana, ovo nam je došlo kao lakši trening u organizaciji. Bilo je stvarno super i hvala svim našim prijateljima, koji su došli s nama proslaviti rođendan, kazao nam je Vedran Sitnica, fotoreporter Zadarskog lista i višegodišnji član Beštija.
Sljedeća aktivnost u kalendaru Beštija je blagdan sv. Luce kada članovi, s kapicama Djeda Mraza, nose poklone djeci u dječjem vrtiću Latica. Da ovi posjeti i druženja nisu samo za fintu, dokazuje i to da je Latica, odnosno njeni štićenici, u statutu zadarskog moto kluba. U njemu, naime, stoji da, ako se klub ikad raspadne, sva materijalna dobra idu ovom dječjem vrtiću. Beštijama čestitamo, neka proslave još puno rođendana i još puno puta posjete dječicu i djelatnike Latice.