Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Polovini nedostajalo 25 glasova

06.11.2016. 23:00
Polovini nedostajalo 25 glasova


Zadarskom SDP-ovcu Dušanu Polovini Lungu, prema rezultatima Središnje izborne komisije (SIK), nedostajalo je samo 25 glasova da bi postao i službeni kandidat u utrci za predsjednika SDP Hrvatske. Iako je Polovina bio uvjeren da je prikupio iznad propisanih tisuću potpisa podrške, ostao je iznenađen objavom rezultata u subotu, pa je svojoj stranci poslao upit sa zamolbom da mu se dostave pojedinosti oko neprihvaćanja njegove kandidature za Predsjednika SDP-a.
U odgovoru koji je dobio od zamjenika predsjednika Središnje izborne komisije Stjepana Mikulandrića, piše:
“Poštovani kolega, provjerom svih potpisa koje smo zaprimili u propisanom roku kao i potpisa koji su SIK-u upućeni poštom zaključno s 31. listopada, utvrđeno je da niste prikupili dovoljan broj ispravnih potpisa podrške kandidaturi za Predsjednika SDP-a. Ukupno je utvrđeno da ima 975 valjanih potpisa podrške kandidaturi. Potpise podrške kandidaturi koji su odaslani poštom nakon isteka vremena (31. 10. 2016.), SIK nije uvažio. Ostali potpisi nisu valjani iz više razloga u što se možete uvjeriti osobno u SIK-u, u ponedjeljak 7. studenoga do 16 sati”.
Polovina kaže da ga je takav odgovor razočarao jer, s obzirom da nema nikakvog objašnjenja u odgovoru SIK-a, jednostavno ne zna na čemu može temeljiti svoju žalbu, a rok za žalbu je danas (ponedjeljak) do 16 sati.
– Žao mi je ali niste mi ponudili niti jedan element, dokaz za koji se mogu uhvatiti u mogućoj žalbi, pa u skladu s rečenim izgleda da i nemam nikakvo pravo na žalbu, odgovorio je SIK-u Polovina.
Naime, očito je da SIK nije Polovini priznao 60 potpisa koje je ovaj dobio iz Slavonskog Broda, a koji su mu dostavljeni poštom, a koje je, kako tvrdi zadarski SDP-ovac, primio na kućnu adresu 2. studenoga, iako je na omotnici otisnut poštanski žig od 21. listopada.