Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Odrađivanje obveze koju nitko ne želi

06.12.2010. 23:00
Odrađivanje obveze koju nitko ne želi


Ako je suditi po najavama ni Biograd ni Zadar za večerašnju (20.15 sati) utakmicu u Biogradu na Moru nemaju posebnih motiva


Zadar i Biograd, tradicionalni suparnici u finalu županijskog rukometnog Kupa, večeras će se u kraljevskom gradu ponovno boriti za titulu najbolje momčadi Zadarske županije. No za razliku od prijašnjih godina, kada je slavlje u Kupu predstavljalo barem prestiž, čini se da će na parket biogradske dvorane u 20.15 istrčati sastavi bez posebnog motiva. Možda se uistinu radi o “pili naopako”, no izjave aktera govore o ligaškim prvenstvima kao primarnim ciljevima, dok je Kup obveza koja se treba odraditi. Takvi stavovi i ne čude previše, ponajviše iz razloga što se Zadar svim silama nastoji izvući s dna prvoligaške ljestvice, a spomenuta Prva HRL upravo je ovosezonska ambicija Biograda, trenutačno najuvjerljivije momčadi Druge lige – jug.
– Naš je glavni cilj nastaviti s dobrim igrama u Drugoj ligi, dok je Kup u drugom planu i u njemu nemamo posebnog motiva. Ako pobijedimo, u tom bismo slučaju imali zgusnut raspored – morali bismo odraditi i utakmicu s Olimpijom, što nam trenutačno ne odgovara previše. Ipak, to ne znači da ćemo se predati ili nastojati ne pobijediti. Smatram da su nam šanse podjednake, pa neka na kraju pobijedi bolji – rekao je Danijel Duvnjak, jedan od nositelja igre domaćih.
Sličnog je razmišljanja bio i Miroslav Čačić, trener Zadra:
– Ova će nam utakmica u svakom slučaju dobro doći. Pred nama su dva važna ligaška dvoboja, te ćemo se pokušati što bolje pripremiti za njih. Neću reći da ne želimo slaviti u Kupu, no ostanak u Ligi naša je glavna preokupacija – rekao je strateg Zadrana koji u večerašnjem susretu neće moći računati na Ivu Mijolovića, a kako kaže, zbog viroze i ozljeda ni sam još ne zna u kojem će sastavu Zadar nastupiti. S druge strane, i Duvnjak je upozorio na probleme s virozom, odnosno ozljedu Ivana Buovca.