Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pobjeda za kraj ne tako idilične polusezone

06.12.2011. 23:00
Pobjeda za kraj ne tako idilične polusezone


Nemamo veliku prednost, ali valja istaknuti da je Victoria u Zadru odigrala fantastično i da tako dobre rezultate ne rade u domaćem prvenstvu – kazao je Šime Mijolović, trener Zadra


Pred kuglačima Zadra posljednja je utakmica prvog dijela sezone u kojoj idu u goste njemačkoj Victoriji Bamberg u uzvratnoj utakmici prvog kola Eurolige. Zadrani su slavili u svojim Mocirama sa 5:3, a razlika u drvima i setovima i nije bogzna kako velika. Tu prednost pokušat će igrači trenera Šime Mijolovića zadržati i u uzvratu.
– Vjerujem da mi u konačnici možemo proći u četvrtfinale. Nemamo veliku prednost, ali valja istaknuti da je Victoria u Zadru odigrala fantastično i da tako dobre rezultate ne rade u domaćem prvenstvu. Mi pratimo redovito njihove nastupe. U posljednjoj utakmici njemačkog prvenstva rušili su oko 3.400 drva. To je malo. Možemo se tamo izvući. I prošle godine smo ih uspjeli dobiti u gostima. Nisu oni toliko jaka momčad da bi ih se morali bojati – optimističan je Mijolović, a očito je da Zadrani očekuju da će u uzvratu odigrati kvalitetnije nego u prvoj utakmici te da će u konačnici nastupiti u četvrtfinalu. Situacija za Zadrane nije idilična niti u domaćem prvenstvu, gdje su u subotu izgubili u Zagrebu od Grmoščice.
– Naglašavao sam da je Grmoščica momčad koja mnogo oscilira ove sezone i da su, s jedne strane, u mogućnosti izgubiti od posljednjeg na tablici, a s druge, pobijediti lidera, kao što su uspjeli dobiti i Medveščak. Ovaj put su protiv nas odigrali najbolju utakmicu sezone. Posebno su odlično reagirali u drugom paru, što mi kasnije više nismo mogli sustići. Ne bih rekao niti da smo mi u toj utakmici bili nešto specijalno loši. Mogli smo možda srušiti nekih 20-30 drva više, ali to u konačnici i ne bi previše promijenilo. Podbacio je jedino Kostadin Manev koji ima problema s koljenom.
Nakon prvog dijela sezone nalazite se na četvrtom mjestu Prve lige. Koliko vas je razočarao ovakav scenarij?
– Nisam očekivao da ćemo biti četvrti. Mislio sam da bismo mogli biti drugi ili u najgorem slučaju treći.
Ali…
– Ništa nije gotovo. Ako otklonimo ozljede koje su nas pratile većim dijelom sezone i napravimo kvalitetne pripreme možemo sustići zaostatak. Prve četiri momčadi nalaze se u samo tri boda razlike.
No Zadar će u drugom dijelu sezone u goste Konikom Osijeku i Medveščaku, a kod kuće će dočekati Zaprešić. Od tri konkurenta sa dva ćete igrati u gostima.
– Mi tradicionalno u Osijeku igramo dobro i nadam se da će tako biti i u toj utakmici. Isto tako znamo kvalitetno odigrati protiv Medveščaka. Ta utakmica bi možda mogla biti i ključna. Jednostavno neće biti, ali šanse za novi uspjeh itekako još imamo.


Zadrani loši




Branko Manev iz Konikom Osijeka pomalo je neočekivano najbolji igrač Prve lige u prvom dijelu sezone. On je u prosjeku rušio 625,90 drva, a na drugom i trećem mjestu su njegovi suigrači Uroš Stoklas (623,30) i Mario Mušanić (618,70). Dominaciju Konikoma u ovoj konkurenciji prekida Mitja Gornik iz Medveščak 1958 koji u prosjeku ruši (617,40) drva. Prati ga na petom mjestu bivši Zadarski igrač Branislav Bogdanović (616,60). Najbolji kuglač Zadra je Stanko Čota koji je na šestom mjestu i u prosjeku ruši 616’60 drva, a među prvih deset, odnosno ravno deseti je Boris Benedik (605,36). Ostatak zadarske momčadi je postizao neočekivano slabije rezultate nego što se to očekivalo. Tako je Mario Baljak na 12. mjestu, a Luka Ukalović na 13. Baljak ruši 603,92, a Ukalović 603,33. Kostadin Manev je 18 sa 599,67, a Hrvoje Marinović tek 25. On u prosjeku ruši 590,22 drva. Sigurno da su ovako lošiji rezultati pokazatelj da Zadrani ove sezone i nisu u nekoj vrhunskoj top formi, a u konačnici se to vidi i tek četvrtim mjestom nakon prvog dijela sezone.