Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Presuda zbog pljačke banke – drugi put nakon osam godina

06.12.2011. 23:00
Presuda zbog pljačke banke – drugi put nakon osam godina


Siniši Guliću se ponavljalo suđenje na traženje Vrhovnog suda Republike Hrvatske nakon više od osam godina. On je nakon prvog suđenja u prosincu 2003. godine bio oslobođen od optužbi za pljačku poslovnice zbog nedostatka dokaza


Nakon što je slučaj pljačke poslovnice Splitske banke za koju je optužen 39-godišnji Siniša Gulić Purge, na prošloj raspravi sredinom listopada ove godine “preotvoren” zbog nepotpuno utvrđenih činjenica, jučer je dokazni postupak okončan, a presuda će opet, nakon osam godina biti donesena u petak.
Siniši Guliću se ponavljalo suđenje na traženje Vrhovnog suda Republike Hrvatske nakon više od osam godina. On je nakon prvog suđenja u prosincu 2003. godine bio oslobođen od optužbi za pljačku poslovnice zbog nedostatka dokaza.
A, prema optužnici zadarskog tužiteljstva, njemu se stavlja na teret da je 26. ožujka 2003. godine oko 19.15 sati na Putu Petrića u Zadru – “s ciljem da se domogne veće količine novca, maskiran u vojnu jaknu maslinasto zelene boje s kapuljačom i maramom preko lica te rukavicama, držeći poluautomatsku pušku marke “crvena zastava” – ušao u poslovnicu Splitske banke, zaprijetio zaposlenicama i zapovjedio im da u roku od “pet sekundi napune plastičnu vrećicu s novcem napominjući da mu slože strani novac”, a ukrao je sveukupno oko 230 tisuća kuna.
Optuženom Guliću se istom optužnicom na teret stavljala i droga. On je prema optužnici, 6. svibnja 2003. godine, u Ulici Milke Trnine u Zadru u kući u kojoj je živio sakrio plastičnu kutiju sa sedam plastičnih vrećica u kojima se nalazilo oko 0,88 grama heroina i nešto “trave”, a tužiteljstvo je smatralo kako je to – “ostatak od ranije veće nabavljene količine koju je u međuvremenu prodao ovisnicima u Zadru”. Zbog tog kaznenog djela – posjeda u cilju prodaje droge, Gulić je nepravomoćno bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godine i pol. Gulić se brani sa slobode.