Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Puno “prosutih” bodova na gostovanjima

06.12.2011. 23:00
Puno “prosutih” bodova na gostovanjima


Zadar je mogao biti u gornjem domu i proljeće se moglo dočekati puno mirnije nego što će to uistinu i biti


Finili su Mare bali. Barem što se tiče nogometne jeseni. Prvoligaš sa Stanova nakon 17 odigranih kola drži 11. mjesto, ono koje bi mu na kraju sezone garantiralo ostanak u prvoligaškom društvu. Je li moglo bolje. Dojma smo da jest, da je Zadar mogao biti u gornjem domu i da se proljeće moglo dočekati puno mirnije nego što će to uistinu i biti. Zadar je na koncu sakupio 22 boda, isto koliko na 10. mjestu ima Zagreb, ali s nešto lošijom gol razlikom. Zadrani su ove jeseni zabili 11 pogodaka, a primili 8 više, 22. Imaju Zadrani i prvog strijelca prvenstva, Ivan Santini je zabio 10 golova i drži čelnu poziciju ispred Beqiraja koji je dao 9 i Tomasova koji je 8 puta bušio suparničku mrežu.
Vratimo se posljednjem kolu jeseni u kojem je Zadar na Poljudu poražen 1:0. Ta utakmica bi mogla biti preslika svih Zadrovih propuštenih prilika ove jeseni. Zadrani su većim dijelom ove utakmice bili bolji od Splićana, stvarali prigode, ali i promašivali. A onda su Splićani iz jedne poluprilike preko Anasa Sharbinija pogodili za pobjedu. I trener Dalibor Zebić naglasio je da žali za bodom s Poljuda, a i sam je priznao da je Hajduk bio spreman i za poraz u svom dvorištu. Da Zadrani nisu propuštali toliko ponuđenih prilika ove jeseni bili bi u najmanju ruku uz bok Osijeku na 5. mjestu. Nemojmo zaboraviti da Osječani imaju samo 4 boda više od Zadrana.
Pogledajmo što se događalo na ostalim travnjacima u 17. kolu. Najveće iznenađenje dogodilo se u Vinkovcima gdje je Cibalia odigrala 2:2 s Dinamom. To je drugi uzastopni remi “modrih”, čime je Hajduk smanjio zaostatak za liderom na 6 bodova. Iako je teško za vjerovati da to Splićanima u nastavku prvenstva nudi neku nadu, ipak pitanje naslova prvaka Hrvatske ostavlja otvorenim. Cibalia je ovi remijem skočila na 9. mjesto s 23 osvojena boda. Trećeplasirani Split je u derbiju kola poražen na gostovanju u Koprivnici 2:0. To je utakmica u kojoj su isključena dva igrača momčadi iz Parka mladeži koja je uputila otvorene strelice prema sucu te utakmice. U svakom slučaju Slaven Belupo se ovom pobjedom poravnao bodovno sa Splićanima i sada obje momčadi imaju po 31 bod. Na 5. mjestu s 26 bodova je Osijek koji je u Gradskom vrtu bio bolji od Istre 1961 2:1. Osječani predvode sedam momčadi od 5. do 11. mjesta koje su smještene u četiri boda razlike. Istra 1961 na 12. mjestu ima 17 bodova. Lokomotiva na 6. mjestu ima 25 bodova, a u 17. kolu je na Maksimiru bila bolja od Intera 2:0. Inter na 8. mjestu ima bod manje. Između ova dva kluba smjestila se Rijeka s 24 boda, a u ovome kolu su remizirali s Lučkim 1:1. Lučko na 13. mjestu ima 15 bodova. Dno prvoligaške ljestvice uvjerljivo drži Varaždin sa samo 8 osvojenih bodova. Međutim, Varaždinci su u ovome kolu stigli do druge ovosezonske pobjede, u gradu baroka su bili bolji od Šibenika 2:1. Šibenčani su na 14. mjestu sa 14 bodova. Karlovac je pretposljednji sa 14 bodova, a u 17. kolu su na svom travnjaku odigrali 3:3 sa Zagrebom koji drži 10. mjestu s 22 boda. I to bi bilo sve za ovu jesen. A na proljeće, točnije 17. i 18. veljače slijede nova nogometna uzbuđenja. Za dva i pol mjeseca sastat će se Zadar – Varaždin, Inter – Cibalia, Zagreb – Osijek, Dinamo – Slaven Belupo, Split – karlovac, Istra 1961 – Lučko, Rijeka – Hajduk i Šibenik – Lokomotiva. A do tada ćemo se dobro odmoriti od hrvatskih prvoligaša. I trebalo nam je.


Josip Ivančić na doping kontroli




Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping u okviru svog redovitog programa testiranja proveo je kontrolu na dvije utakmice 17. kola Prve HNL lige: Hajduk – Zadar i Osijek – Istra 1961. Na utakmici u Splitu ždrijeb brojeva igrača odredio je da testiranju po završetku utakmice pristupe dva napadača: Ahmad Sharbini iz Hajduka i Josip Ivančić iz Zadra.