Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bez problema u drugo kolo

06.12.2013. 23:00
Bez problema u drugo kolo


Kuglači Zadra ne bi smjeli danas imati nikakvih problema da izbore nastup u drugom kolu Europske lige. Nakon što su prije dva tjedna s glatkih 8:0 i velikom razlikom u setovima i srušenim drvima slavili protiv slovenskog Konstruktora, u Mariboru bi uzvratni dvoboj trebao biti samo formalnost.
No, ipak će igrači iz Mocira i u ovom dvoboju tražiti pobjedu i na taj način pokušati nastaviti s pobjedničkim nizom koji je nakratko prije tri tjedna bio prekinut porazom u Zaprešiću. Zadrani imaju zaista dobru sezonu, pošto su već ostvarili vrlo dobar rezultat na Europskom kupu u Njemačkoj gdje su zauzeli drugo mjesto, a u domaćem prvenstvu se s omjerom od osam pobjeda i dva poraza nalaze na drugom mjestu, odmah iza, kako se čini, nedodirljivog Zaprešića.
Činilo se doduše da će kuglači Zadra uspjeti ući u neizvjestan dvoboj s braniteljem titule, nakon što su se uspjeli oporaviti od početnog poraza protiv Kandita i nanizati sedam pobjeda za redom, no u međusobnom dvoboju, nakon velike borbe, Zaprešić je slavio i otišao na dvije pobjede razlike u odnosu na Zadar.
Iako se ima još odigrati cijeli drugi dio sezone, teško je očekivati da će super-jaka momčad Zaprešića propustiti priliku da obrani titulu najbolje hrvatske momčadi. Zadrani će, s jedne strane pokušati napraviti što bolji rezultat u Europskoj ligi, a s druge, nastojati ostati na drugom mjestu koje bi im i iduće sezone omogućilo nastup u Europi.