Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Milin se istrčao s ostavkom

06.12.2013. 23:00
Milin se istrčao s ostavkom


Nevera na Stanovima se smirila. Trener Ferdo Milin i dalje će voditi Zadar u Prvoj HNL. Jučer ujutro je s momčadi odradio trening i tako počeo pripreme za preostale utakmice u 2013. Sada se napokon na Stanovima mogu koncentrirati na dva posljednja kola jesenskog dijela prvenstva u kojima će Zadar u ponedjeljak najprije ugostiti Hajduk na svom travnjaku, a onda sljedećeg vikenda jesen zaključiti gostovanjem kod lidera Dinama. Ipak, posljednji događaji, ponuđena ostavka Ferde Milina, pa njeno neprihvaćanja, kao i tri uzastopna poraza od Istre 1961 bili su dovoljan razlog da na razgovor “privedemo” kapetana momčadi sa Stanova Jakova Suraća.
– Činjenica je da smo smo upali u krizu, ne bih čak rekao toliko rezultata, koliko igre – kazivao je jučer ujutro Zadrov kapetan.
Kriza igre
– Ono što nas u ovome trenutku najviše opterećuje je domaći teren. Naravno da smo nakon niza loših rezultata na svom travnjaku upali u jednu vrstu psihološke krize jer nikako pred svojim sugrađanima ne možemo do bodova. Međutim, i tome mora doći kraj, nadam se vrlo skoro.
Surać se posebno želio osvrnuti na tri poraza od Istre 1961 koje je Zadar doživio u osam dana.
– Nismo našli odgovor na njihovu igru. Istra 1961 ima solidnu momčad koja je znala iskoristiti ono što joj je ponuđeno. Poklopilo im se to da smo u tri utakmice zaradili tri crvena kartona i time im prilično olakšali posao. Naravno to ne umanjuje njihove pobjede jer se radi o kvalitetnoj momčadi koja je to zaslužila.
Međutim, imao je Surać poprilično toga reći o suđenju.
– Sva tri crvena kartona su po mom mišljenju upitna. Čak bih mogao reći nezaslužena. Jednostavno kriterij suđenja nije bio jednak za nas i za njih. Sudac u Puli nezasluženo je pokazao prvi žuti karton Šimurini. Dalje, prvi start Bilavera također nije bio za opomenu. To se uostalom vidjelo kasnije i na snimci. I ako tome pridodamo drugi žuti koji sam ja zaradio onda mislim da je svima jasno što je to Puljanima toliko olakšalo posao u Zadru.
Milin se istrčao
Ferdo Milin je nakon posljednjeg poraza ponudio ostavku što Klub na kraju nije prihvatio.
– Milin se zaletio s ostavkom. On je preemotivan i to ga je ponukalo na to. Smatram da je dobro što ostaje trener Zadra jer je dosadašnjim radom dokazao da to i zaslužuje. Zadar ima solidnu poziciju ljestvici i nema razloga za promjenu na klupi. Mi igrači smo svjesni svoje odgovornosti za loše rezultate u posljednje vrijeme i na nama je da na travnjaku pokažemo da je to prolazna faza.
Nervoza na travnjaku i “raspad sistema” u posljednje dvije utakmice ipak sugeriraju određene probleme.
– Naravno da postoje određeni problemi. Kao i nervoza koja je vidljiva. Međutim, nije riječ isključivo o jednoj stvari koja je to uzrokovala. Poklopilo se više njih u kratkom periodu. Možda najveći problem leži u previše igrača koje Zadar u ovome trenutku ima u svom pogonu. Prevelika je gužva na treninzima, a tijekom ove polusezone nije se uspjela definirati tzv. prva postava. Zato postoji toliko rotacija, gleda se da svatko dobije priliku. A to može biti i dvosjekli mač. Neki igrači se ne snalaze u tome i dolazi do kratkog spoja.
Razlog nervozi mogla bi biti i kašnjenja plaća.
– Sigurno da je i to jedan od razloga nervozi. Međutim, imamo garanciju uprave Kluba da ćemo naša potraživanja dobiti do kraja ovog dijela prvenstva. Vjerujem da će tako i biti. A do tada se trebamo koncentrirati samo na nogomet i utakmice koje su pred nama.