Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Vrijedni i posebni promotori turističkog Zadra

06.12.2013. 23:00
Vrijedni i posebni promotori turističkog Zadra


O sebi neću reći ništa jer sve znate, osim da sam duboko dirnut i počašćen. U ime svih nagrađenih želim samo reći veliko hvala jer svi smo mi ljudi koji volimo ovaj grad – rekao je Duško Nonković Bućo, prvi i posljednji zadarski trubadur povodom primanja posebnog priznanja za izniman doprinos odvijanju turističke sezone u sklopu akcije – “Nasmiješeno sunce”.
Nagrade kao priznanje i poticaj
Ove godine po 11. put, svečanost dodjeljivanja nagrada održana je jučer u prostoru Kneževe palače, a riječ je o akciji kojom Grad Zadar u suradnji s HGK – Županijskom komorom Zadar, Obrtničkom komorom, Turističkom zajednicom Zadarske županije, Turističkom zajednicom Grada i Udruženjem zadarskih obrtnika nagrađuje najbolje djelatnike s ciljem da im ta nagrada bude poticaj za što bolje i kvalitetnije obavljanje svoga posla i u budućnosti.
Autor jedne od najljepših pjesama o Zadru- “Divna je riva mojega grada”, nagrađeni Bućo na ulicama Zadra svira od svog 60. rođendana i tako već deset godina uveseljava Zadrane i brojne turiste koji posjete naš grad.
U kategoriji djelatnik godine, nagradu “Nasmiješeno sunce” kao najbolji turistički vodič dobila je Ivana Dundović. Ima položene tečajeve za turističkog vodiča za Zadarsku, Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju gdje je radila i stručna vođenja i razgledavanja Nacionalnog parka Krka, Kornati i Plitvička jezera.
Najbolji kuhar je Dalibor Pavlović iz restorana Bruschetta gdje zajedno sa svojim kolegama ostvaruje zapažene gastronomske rezultate i tako na najbolji mogući način promovira Zadar.
Nikola Mrkić najbolji je zadarski konobar koji radi u restoran-baru Atrij. Služi se engleskim, njemačkim i talijanskim jezikom, a nagradu je dobio upravo zbog svog osmijeha i profesionalnog odnosa prema gostima.
“Konoba Skoblar”, “Ledana”…
Vrlo ljubazna i uvijek pristupačna, nagradu kao najbolja prodavačica ove je godina dobila Lucijana Milin, a najbolji policajac je Denis Čolak. On je bio angažiran u pripremi, obuci i nadzoru Prometne jedinice mladeži te je na taj način pridonio većoj razini sigurnosti prometa na cestama.
Ivan Zekanović najbolji je zadarski čistač, a u Čistoći je zaposlen od 2005. godine. Temeljit, odgovoran i nadasve profesionalan, on svakodnevnim radom doprinosi da ulice Zadra budu čiste i uredne.
Najboljim restoranom proglešen je restoran “Niko” u vlasništvu Erika Pavina koji je otvoren 1963. godine i najstariji je zadarski restoran. Još je davnih godina postao jedan od gastronomskih simbola Zadra, a kafić “Toni” u vlasništvu Roberta Zubčića posluje od 1991. godine na popularnoj lokaciji kod Četiri kantuna i omiljeno je okupljalište mnogih generacija Zadrana.
Najboljom konobom proglašena je “Konoba Skoblar” u vlasništvu obitelji Skoblar koja se ugostiteljstvom bavi već dugi niz godina i gdje se priprema tradicionalna dalmatinska spiza.
“Ledana” je najbolji noćni bar, a otvorena je u svibnju 2012. godine. Od kada je otvorena Zadranima i gostima pruža raznolikost događaja – od inozemnih i domaćih koncerata do posebnih performansa, a ambijent je poseban.
U kategoriji najljepše uređeni izlog trgovine je cvjećarna “Snježana”, Snježane Stipčević, a najuređeniji vrt je po drugi put vrt – Velimira Čubrića.