Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Naučiti na svojim pogreškama

06.12.2016. 23:00
Naučiti na svojim pogreškama


Svaku momčad moramo shvatiti ozbiljno, jer od svake momčadi možemo izgubiti ukoliko ležerno uđemo u utakmicu – rekao je Neven Plantak, trener košarkaša Zadra, pred dvoboj desetog kola A-1 lige u kojemu večeras u 19 sati na Višnjik stiže Gorica. Zadrov protivnik sigurno nije ekstra kvaliteta. Riječ je o jednom od lošijih sastava domaćeg prvenstva i sve osim glatke pa i visoke pobjede Zadra bilo bi iznenađenje. Ipak, ta ista Gorica slavila je prošle godine na Višnjiku. I tada je bila potpuni autsajder, ali s ipak kud i kamo jačim rosterom.
– Vrlo jaka šuterska momčad s dobrim organizatorom igre Vrbicom te s nekoliko iskusnih igrača poput Mašića i mladim kvalitetnim momcima poput Cvjetičanina i Mršića. Ne smijemo dopustiti ležernost i igrači nikako ne smiju birati utakmice. Protiv svake momčadi moramo igrati maksimalno motivirano i angažirano. I igrači na terenu, ali i mi treneri moramo dati maksimum u ovoj utakmici. Samo u tom slučaju problema ne bi smjelo biti.
Već u svom trenerskom debiju na klupi Zadra, vidjelo se da će se neka događanja na terenu kod momčadi s Višnjika mijenjati. Protiv Karpoš Sokolija obrana je bila mnogo bolja nego tijekom cijele dosadašnje sezone, a otvorilo se i u napadu. Kako je i sam strateg Zadra izjavio nakon dvoboja s makedonskim sastavom, od svoje momčadi će očekivati takav intenzitet i koncentraciju u obrani u svakoj utakmici, svjestan da napad nekada i neće idealno funkcionirati.
Oba smjera
– Protiv Karpoša igrači su bili dobri u oba smjera. Sigurno da se uvijek može bolje i da iz treninga u trening pokušavamo doći na višu razinu i da je potrebno vrijeme za ostvariti značajan pomak.
Jedan od mlađih igrača koji je do sada dobivao velik broj minuta, a protiv Karpoš Sokolija nije upao u ozbiljnu rotaciju je Marko Jurica. S obzirom da u A-1 ligi Ivan Ramljak nema pravo nastupa, za očekivati je da Jurica ponovo skupi nešto više minuta na svoj “konto”.
– Maksimalno će se truditi iskoristiti svaku priliku koju dobijem – otvoreno je istaknuo mladi zadarski igrač, koji je u nekoliko navrata odigrao vrlo važnu ulogu u dresu svoje momčadi, a u nekim utakmicama baš su njegovi koševi odlučili. Doduše, ponekad je, kao i ostatak momčadi, upao u određene “crne rupe”, koje bi se trebale zatvoriti dolaskom novog trenera.
Borba i energija
– Novi trener unio je veliku količinu energije. Bodri nas, uvjerava da možemo izvesti neke stvari, da se borimo, da nema izgubljene lopte. Traži da se bacamo za svaku loptu i da svi moramo biti tu da ispravimo pogreške suigrača.
Prava na pogrešku Zadrani danas nemaju. Gorica ima nekoliko iskusnih igrača koji mogu napraviti štetu. Ističu se šuter Ljubo Prgomet, organizator igre Mašan Vrbica koji može i zabiti i asistirati, iskusni Marko Petrović. Ali sve u svemu, ta momčad nikako ne bi smjela učiniti veliku štetu. Sve će ovisiti o postavljanju i igri Zadra.
– Moramo od početka krenuti maksimalno, jer za nas nema laganih utakmica. U mnogim dosadašnjim susretima bili smo favoriti pa smo ili izgubili ili spašavali živu glavu. Od prve do zadnje sekunde moramo biti pravi i moramo se maksimalno boriti. Gorica ima nekoliko jako dobrih igrača i svakako to nije momčad koju se treba olako shvatiti.