Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Subotom na Forumu – Djed Božićnjak

06.12.2016. 23:00
Subotom na Forumu – Djed Božićnjak


Danas svetih Nikola ne nedostaje, ali mi imamo posebnog i drugačijeg od drugih. Naš je cilj bio da se naši sugrađani s djecom malo odmaknu od shopping centara i materijalističkih običaja i da pokušamo vratiti pravi duh u ovom blagdanskom razdoblju. Nadamo se da je ovo tek početak jedne lijepe priče, koja će postati tradicionalna. Uspjeli smo spojiti i nešto možda naizgled nespojivo, 15 mladih ljudi, ali studenata različitih struka arhitekture, koji su osmislili i uredili prostor, te novinarstva i odnosa s javnošću – rekla je Martina Knežević, voditeljica marketinga uspješne zadarske tvrtke Turisthotel.
Naime, nastupom sveučilišne a capella grupe A.K.A. Crescendo sinoć je počeo animacijski program druženja sa svetim Nikolom i vilenjacima u caffe baru Callegro u sklopu novog i nadasve neobičnog projekta „BOŽIĆić”.
Kako bi blagdanima vratili njihov pravi smisao, zadarski studenti ove su godine odlučili dekomercijalizirati Božić i to uz nekoliko zanimljivih radionica i edukacija za djecu, druženja sa svetim Nikolom, svetom Lucom i Djedom Božičnjakom, koji će ih pohoditi svake subote do Badnjaka. Jedan od studenata, koji se uključio u ovaj projekt, je i Frane Jurjević, student diplomskog studija novinarstva i odnosa s javnošću zadarskog Sveučilišta.
 – Ove godine napravili smo program koji je namijenjen upravo najmlađima, kako bi oni mogli doživjeti pravi božićni duh te se kroz radionice educirati i družiti. Nadamo se da ćemo svi skupa uživati, a najviše djeca kojoj je ovo i namjenjeno i da ćemo s ovim prijektom nastaviti dalje te ga još više obogaćivati i razvijati – rekao je 23-godišnji Frane Jurjević, koji je jedan od organizatora
Taj su prostor baš za ovu prigodu uredili studenti završne godine Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Njihova glavna ideja bila je da s neobičnim ukrasima dekoriraju prostor, kako bi se djeca tamo osjećala kao da su u pravoj kući Djeda Božićnjaka.
Ako je suditi po dječijim osmijesima, sinoć su u Callegru u tome nedvojbeno i uspjeli. U tako uređenom prostoru odvijat će se dječje radionice, a osim druženja s djeci najdražim likovima – Djedom i vilenjacima, gledat će se filmovi inspirirani božićnim duhom, a djeca će moći postati i pravi mali Djedovi pomagači. Na radionicama će izrađivati i simbolične poklončiće, koji će im ostati kao uspomena na lijepa druženja.
– Od početka projekta pa do njegovog kraja, želimo iznenaditi naše surađane. Svake subote na Forum će na što neobičniji način dolaziti Djed Božićnjak, čiji će se posjet pretvoriti u atrakciju – dodala je na kraju Martina Knežević, dok je sveučilišna a capella grupa A.K.A. Crescendo izvodila poznate božićne pjesme i sve koji su sinoć došli u Callegro ostavljala bez daha.