Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sv. Nikola na velikom odmoru

06.12.2010. 23:00
Sv. Nikola na velikom odmoru


Današnja akcija je dio našeg projekta “(Do)Živi LJUBAV” čiji će se centralni dio održati na predbožićnom susretu koji završava tombolom. Naime, tijekom ovog adventskog vremena učenici se odriču svojih stvari koje ćemo na tomboli prodavati, a sredstvima prikupljenima od prodaje pomoći potrebitima, pojasnila je časna Miriam


Tradicionalna humanitarna akcija Klasične gimnazije Ivana Pavla II. pod nazivom “(Do)Živi LJUBAV”, koja je usmjerena za pomoć siromašnim obiteljima grada Zadra, započela je jučerašnjom akcijom “Sv. Nikola na velikom odmoru”. Riječ je o projektu koji ova zadarska gimnazija provodi već treću godinu zaredom, a koji će se i ovaj put provoditi sve do 21. prosinca, kada će u školi biti upriličen predbožićni susret roditelja i učenika. Projekt je stoga započeo jučer kada su učenici u školu donijeli kolače i slastice, koje su pripremili u svojim obiteljima, a koje su tijekom velikog odmora prodavali te sredstva prikupljena od prodaje namijenili u spomenute humanitarne svrhe. Kako je pojasnila časna sestra Miriam Gadža, cilj ovog projekta je senzibilizirati učenike, odnosno razviti u njima osjećaj solidarnosti te jednu socijalnu, karitativnu dimenziju.
– Današnja akcija je dio našeg projekta ‘(Do)Živi LJUBAV’ čiji će se centralni dio održati na predbožićnom susretu koji završava tombolom. Naime, tijekom ovog adventskog vremena učenici se odriču svojih stvari koje ćemo na tomboli prodavati, a sredstvima prikupljenima od prodaje pomoći potrebitima, pojasnila je časna Miriam, istaknuvši da je bit projekta više puta se odreći.
Kako je kazala, cijeli ovaj projekt je zapravo odgoj učenika za djelotvornu ljubav, kojemu je cilj iz učeničkog shvaćanja Božića izbaciti onaj danas sveprisutni konzumerizam.
Naglasila je također da su među sudionicima ovog projekta najistaknutiji članovi školskog Volonterskog kluba “Kapljica” i Kreativne radionice “Amfora”.


 ČINI(M) DOBRO!




 
Na jučerašnjem velikom odmoru u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. učenicima su podijeljeni listići pod nazivom “Čini(m) dobro!” u kojima je napisano:
“Dolazi nam Božić, a Božić je uvijek iznova prilika da u svijet uđe Ljubav. Stoga, u hladnim prosinačkim danima zagrijmo srca ljubavlju, pružimo otvorene dlanove potrebnima naše ljubavi. Dopustimo da se čudo Božića širi i da svako srce postane jaslice u kojima Ljubav postaje čovjekom za ljude danas, za sve nas. U okviru tradicionalnog božićnog susreta učenika, roditelja i profesora naše škole i ove godine, uoči blagdana, organizirat ćemo humanitarnu tombolu “(Do)Živi LJUBAV”. Pozivamo Vas da nam, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognete u planiranju, organizaciji i realizaciji ove akcije, na način da se odreknete nečega što vam (ne)treba! Sredstvima dobivenim od tombole razveselit ćemo tih božićnih dana potrebne i željne ljubavi…”