Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Kasni plaća radnicima Larusa

07.01.2011. 23:00
Kasni plaća radnicima Larusa


Nemamo problema sa linijama, sve ide prema programu, već imamo neke druge probleme o kojima sad ne želim govoriti. Cijela država je u problemu, nije to ništa čudno, općenit je bio Katić


Od studenog nismo dobili plaću, jedva smo se stisli da nekako preživimo božićne i novogodišnje blagdane. Nije lako kad svi blaguju a vi jedva imate kunu u džepu za prehraniti obitelj, kazala nam je radnica autoprijevozničke tvrtke Croatia Zadar line – Larus koja je željela ostati anonimna. U telefonskom razgovoru dodala je kako im nitko nije rekao zašto plaće kasne niti hoće li ih i kad biti.
Nazvali smo stoga Branka Katića iz uprave tvrtke koji nas je dočekao sa spremnim odgovorom:
– Plaće smo osigurali, bit će uplaćene ovaj ili idući tjedan. Najvjerojatnije u ponedjeljak ili utorak. Nemamo problema sa linijama, sve ide prema programu, već imamo neke druge probleme o kojima sad ne želim govoriti. Cijela država je u problemu, nije to ništa čudno, općenit je bio Katić.
Ovo nije prvi put da se radnici Larusa žale zbog nedobivanja plaće. Krajem ožujka prošle godine progovorili su jer od početka te godine nisu primili plaću. Radnik koji je govorio za medije tvrdio je da zaposlenike čelni ljudi firme izbjegavaju kako se ne bi suočili s pitanjem kašnjenja plaća. Iz uprave su se tada ogradili kazavši kako je zadnja plaća “isplaćena upravo jučer”. Radnik je tada kazao da im je za prosinac plaća bila isplaćena u veljači, a ova koja je stigla dan ranije, u ožujku, zapravo je za siječanj i prva za 2010. godinu.
Početak ove godine donio je slične probleme no, kaže Katić, nema razloga za brigu jer plaća samo što nije “sjela” na račune tridesetak zaposlenih u ovoj zadarskoj autoprijevozničkoj tvrtki.