Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Poziv šokolarima

07.01.2011. 23:00
Poziv šokolarima


Turistička zajednica poziva sve potencijalne šokolare da se do ponedjeljka 10. siječnja jave u ured Turističke zajednice ili na brojeve telefona 023 264-280 i 023 265-247 zbog dogovora oko podjele mesa


U okviru brojnih zabavnih, kulturnih i gastronomskih događanja koje tijekom ovogodišnje turističke sezone ninska gradska Turistička zajednica planira ponuditi brojnim domaćim i stranim turistima u gradu Ninu i njegovim prigradskim turističkim mjestima, važno mjesto pripast će i gastromanifestaciji “Ninska šokolijada”.
Ninska šokolijada za koju su ovih dana unutar Turističke zajednice Nina otpočele pripreme temelji se na šokolu, jedinstvenom gastroproizvodu koji se od davnina proizvodi u ninskom kraju. Šokol se tradicionalno pripravlja samo u sjeverozapadnom dijelu Zadarske županije te su stoga ninski turistički radnici od prije devet godina kako se krenulo u ovaj posao, prepoznali potrebu razvoja i unapređenja manifestacije. Da u tome i uvelike uspijevaju govori podatak da se tijekom prve manifestacije 2003. godine prijavilo 12 sudionika, a lanjske 2010. godine ukupno 41 iz različitih mjesta zadarskog kraja i šire.
– U namjeri da u potpunosti otrgnemo zaboravu pripremanje naših starih izvornih autohtonih kulinarskih specijaliteta, ovih dana krećemo s izradom čuvenog ninskog šokola. Njega ćemo nakon određenog vremenskog dozrijevanja, 17. srpnja ove godine za vrijeme trajanja turističke fešte ponuditi na besplatnoj degustaciji Ninjanima i našim vjernim gostima. Tom činu prethodit će proglašenje trojice najučinkovitijih ninskih šokolara kojima ćemo tom prigodom uručiti vrijedne nagrade, odnosno prigodni dar Turističke zajednice, pojašnjava Marija Dejanović, direktorica ninske Turističke zajednice.
Kako bi akcija bila što uspješnija i masovnija, iz ureda Turističke zajednice pozvani su svi potencijalni šokolari iz Nina i njegovih prigradskih mjesta te susjednih općina Vir, Privlaka, Ražanac, Vrsi i drugih da se u što kraćem vremenskom roku, odnosno do ponedjeljka 10. siječnja jave u ured Turističke zajednice ili na brojeve telefona 023 264-280 i 023 265-247 zbog dogovora oko podjele mesa, koje će i ovaj put platiti Turistička zajednica.