Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Mali Bibinjci jučer se vratili u školske klupe

Autor: Velimir Brkić

07.01.2013. 23:00
Mali Bibinjci jučer se vratili u školske klupe

Foto: Velimir BRKIĆ



Zbog nužno potrebne zamjene kotlovnice, stare čak 24 godine, zimski praznici su počeli tjedan prije. Za vrijeme ugradnje nove kotlovnice vrijedne 300-tinjak tisuća kuna, nije bilo drugog načina za grijanje učionica
Učenici Osnovne škole Stjepan Radić iz Bibinja jučer su se prvi u Republici Hrvatskoj nakon božićno-novogodišnjih blagdana vratili u školske klupe, za njih je završio zimski odmor.
Dok su zimski praznici započeli 24. prosinca 2012. godine i traju do ponedjeljka 14. siječnja 2013. godine, za 400 osnovnoškolaca iz Bibinja su započeli tjedan prije, 17. prosinca, i završili tjedan prije, odnosno jučer.
– Zbog nužno potrebne zamjene kotlovnice, stare čak 24 godina, zimski praznici su počeli tjedan prije. Za vrijeme ugradnje nove kotlovnice vrijedne 300-tinjak tisuća kuna, nije bilo drugog načina za grijanje učionica te ostalog školskog prostora i sportske dvorane, govore nam jučer kasno poslijepodne u školi.
– Zimski praznici su trajali kao što će po školskom kalendaru trajati i u svim drugim školama u Zadarskoj županiji, ni dan više ni dan manje, govore nam.
Škola je posljednjih godina došla do brojke od 17 ili 18 razrednih odjeljenja i do 400 učenika, zbog čega Zadarska županija i Općina Bibinje iz proračuna izdvajaju dva milijuna kuna za izgradnju tri dodatne učionice i kabineta, rekonstrukciju kotlovnice i adaptaciju školskog pročelja.
Od iduće školske godine nastava će se odvijati u jednoj smjeni, što će omogućiti brojne pogodnosti i uštede, rekla nam je, na početku radova, protekle jeseni ravnateljica škole Sikirić.
U tijeku je prva faza radova, rade se tri nove učionice i jedan kabinet. Radove koje izvodi varaždinska tvrtka Kolić invest odvijaju se na dva mjesta istodobno, na jugoistočnoj i sjeverozapadnoj strani škole.
– Kotlovnica je trebalo mijenjati u drugoj fazi radova, ali se više zaista nije moglo čekati, stara kotlovnica bila je na samom ‘izdisaju’, tvrde djelatnici u potpuno novoj kotlovnici koja je jučer bila u punom pogonu.
Ovo ulaganje u nove tri učionice, kabinet, rekonstrukciju kotlovnice i novu fasadu na pročelju zgrade te rad u jednoj smjeni bit će velika prednost u odnosu na brojne škole u županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj.
Inače, po školskom kalendaru nastava u školskoj godini 2012./2013. je započela 3. rujna 2012. godine, a završava 14. lipnja 2013. godine. Proljetni praznici počinju 25. ožujka, a završavaju 29. ožujka, odnosno 2. travnja, kad je i prvi radni dan nakon ovogodišnjih uskrsnih blagdana.