Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sinovčić: Od vas očekujem red, rad i disciplinu

Autor: Drago Bajković

07.01.2013. 23:00
Sinovčić: Od vas očekujem red, rad i disciplinu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Tolerancije neće biti ni za koga po tom pitanju. Očekuje vas mukotrpan rad i to od samog početka, i zato od vas tražim da se maksimalno posvetite poslu – kazao je Reno Sinovčić


Krenulo je. Okupljanjem i prozivkom na Stanovima započele su pripreme za proljetni dio prvenstva u Prvoj HNL. Kao što je poznato prvoligaš sa Stanova je prvi dio sezone završio na 10. mjestu i očekuje ga teška borba za očuvanje prvoligaškog statusa. S obzirom na to da će sljedeće sezone elitni razred hrvatskog nogometa brojiti deset klubova, Zadrani su svjesni da zadaće koje se nalaze pred njima nisu nimalo lagane. Kao što je to i običaj na prozivci su se nogometašima obratili čelnici i trener kluba ozbiljnim porukama.
– Od samog početka priprema od vas se očekuje kvalitetan rad i disciplina. I maksimalna ozbiljnost. Od ovoga trenutka zaboravite na izlaske i u potpunosti se posvetite ovim pripremama. Tolerancije neće biti ni za koga po tom pitanju. Očekuje vas mukotrpan rad i to od samog početka, i zato od vas tražim da se maksimalno posvetite poslu – kazao je Reno Sinovčić na početku svog izlaganja.
– Ovo je povijesni trenutak za NK Zadar jer ćemo do lipnja ostvariti pretvorbu kluba što je dodatni poticaj za svakog pojedinca. Smatram da nam je mjesto u sredini ljestvice i očekujem da to i ostvarite. Hoće li ili ne sljedeće sezone Liga brojiti 10 ili 12 klubova nije važno, nama je mjesto među 10 najboljih hrvatskih momčadi. Do kraja mjeseca klub će učiniti sve da se riješe sve financijske obveze prema vama kako biste mogli razmišljati isključivo o treninzima. Od vas očekujem red, rad i disciplinu – kazao je na kraju izlaganja Sinovčić.
Ništa manje ozbiljan u najavama nastavka sezone nije bio niti Josip Bajlo, predsjednik NK Zadra.
– Želim vam puno sreće i zdravlja, i uspješan nastavak sezone. Nakon lošeg ulaska u prvenstvo momčad se dignula i napravila odlične rezultate kako u prvenstvu, tako i u Kupu. Posebno me raduje posljednja utakmica jesenskog dijela prvenstva protiv Splita u kojoj smo pokazali visoku razinu ozbiljnosti i ostvarili pobjedu. Pred vama su teške pripreme koje su temelj svega onoga što slijedi. Zato ih shvatite maksimalno ozbiljno i potpuno se predajte radu. Imam poruku i za stručni stožer. Siguran sam da su svjesni koliko su važne prve tri utakmice u nastavku sezone i vjerujem da će momčad pripremiti na najbolji mogući način kako bi taktički mogli odgovoriti svim uvjetima na travnjaku. Nastavak sezone moramo dočekati u optimalnoj formi jer u te tri utakmice možemo riješiti puno toga.
Ferdo Milin, trener Zadra na kraju se s nekoliko rečenica obratio svojim igračima.
– S obzirom na to da sam ja već igračima u svlačionici kazao što sve očekujem od njih neću puno duljiti. Primarni cilj nam je ostanak u Ligi, a onda i što bolji plasman, po mogućnosti u sredini ljestvice. Ništa me drugo ne zanima osim ostvarenja zacrtanih ciljeva. Imam i osobne ciljeve, a to je od svakog od vas stvoriti boljeg igrača i boljeg čovjeka. Tome ćemo težiti i kao momčad. Drago mi je da se pridružio Con, a ubrzo i Terkeš, te da će se Surać ubrzo oporaviti nakon operacije. Idemo se pripremiti za pravi rezultat – zaključio je Milin.
Nakon tih riječi igrači su krenuli na pomoćno igralište nizati krugove. Počelo je, dugačak i naporan put od 40-ak dana priprema na nastavak sezone.


Popis igrača i stručnog stožera NK Zadar




Antonio Ježina, Tomo Gluić, Domagoj Muić, Josip Bilaver, Ivan Anton Vasilj, Ante Sarić, Ivan Šimurina, Marin Con, Marcel Heister, Josip Ivančić, Luka Begonja, Antonio Mršić, Ivan Ćurjurić, Jure Jerbić, Ivan Tokić, Igor Banović, Luka Borgelott, Šime Gržan, Stipe Perica, Mario Potočjak, Frane Ikić, Marin Zupčić, Josip Anić, Josip Bašić, Domagoj Torbarina, Denis Ljubović, Joško Jelavić.
Opravdano odsutni s prozivke: Jakov Surać (operacija), Igor Prahić (sudske obveze), Frane Čirjak, Roberto Viduka (oba u kampu HNS-a) i Tomislav Rogić (stručno usavršavanje).
Stručni stožer: Ferdo Milin, Zvonimir Jurić, Edi Stipić, Srđan Ivković, Dino Mrkić.